Меню
Your Cart

Трансмисия

Трансмисията е механична система, която прехвърля мощността от двигателя към колелетата, като по този начин позволява на автомобила да се придвижва. Тя е отговорна за смяната на предавките и осигуряването на желаната скорост. Трансмисията обикновено се състои от различни компоненти, включително зъбни колела, валове, съединител и преобразувател на въртящия момент (в автоматичните трансмисии). Без тя да е налична, шофьорът не би могъл да контролира скоростта на превозното средство и да сменя предавките.

Какви видове може да намерите при нас?

Разнообразието от специализирани продукти, което ние от СФК-Трак предлагаме, е едно от най-големите на пазара. При нас ще намерите различни варианти, като цилиндър скоростна кутия, електромагнитен клапан, ремонтен скоростен лост и превключващ механизъм за трансмисия. При нас може да откриете и датчик за налягане или сигнализация, както и висящи лагери. Всички тези елементи са създадени да бъдат максимално ефективни и да отговарят на изискванията за безопасност.

Защо да се доверите на нас?

Ние от SFK-Truck.com гарантираме, че всеки продукт в нашия онлайн магазин отговаря на нуждите на клиентите за ефективност и качество. Трансмисиите, които ще откриете тук са на доказани марки, чиито продукти се отличават със своето качество и дълготрайност. Цените на артикулите са едни от най-евтините на пазара, но същевременно са максимално качествени. Голяма част от продуктите са на промоционални цени, така че не пропускайте да се възползвате от техните отстъпки и да спестите допълнителни средства.

За какво да внимавате при избор на трансмисии?

Трансмисията е ключов компонент и от нея зависи правилното функциониране на съответния автомобил, камион или автобус. Ето за кои детайли е необходимо да внимавате, когато правите покупка:

  • видове и характеристики – има два основни вида: ръчни и автоматични:

    • ръчните модели предлагат по-голям контрол и като цяло са по-издръжливи;

    • автоматичните трансмисии осигуряват лекота на използване и удобство. 

Вземете предвид вашите специфични нужди и предпочитания, когато решавате към кой вид да се насочите. За градско шофиране е препоръчителна автоматичната трансмисия, докато за извънградско пътуване и тежък терен е добре да се избере ръчна;

  • предавки и скорости – техният брой оказва влияние върху производителността и горивната ефективност на автомобила. Камионите, които често се движат по магистрали или хълмисти терени, е най-добре да се насочат към варианти с повече предавки. Това позволява по-плавното им превключване и улеснява предаването на мощността;

  • компоненти и резервни части – те трябва да са надеждни и да притежават леснодостъпни. Това дава гаранция за по-добра поддръжка и намалява времето за чакане, ако се наложи ремонт;

  • защитни характеристики – тяхното наличие е от ключово значение за безопасността. Определени модели притежават функции, като вградени предпазни механизми, които са предназначени да предотвратят нежелано превключване или блокиране на скоростите. Тези допълнителни опции минимизират риска от пътнотранспортни произшествия, които са в резултат от човешка грешка;

  • приложение – предназначението на камиона трябва да повлияе на избора ви. Ако ще го използвате, за да тегли тежки товари, това може да изисква конкретни модели трансмисии, предназначени за целта. Обърнете специално внимание на този детайл.

При избирането на този компонент преценете всички тези фактори, за да си осигурите максимална безопасност и дългосрочна експлоатация. Винаги е полезно и да се консултирате със специалисти или други собственици на превозни средства. Те могат да ви предоставят полезни съвети и препоръки, основани на своите лични опити и познания.

 

 

Марка: ZF
Електромагнитен клапан за ретардер. Подходящ за камиони: DAF XF105..
Цена при запитване
Марка: Wabco
Висококачествен Датчик скоростна кутия ZF; MAN TGA(05- ) с каталожен номер 4213559322, изработен от Wabco - глобален лидер в производството на автомобилни системи и компоненти, с фокус върху тежкотоварните превозни средства. За допълнителна информация и консултации по избора на правилните резервни ч..
Цена при запитване
Марка: ZF
..
Цена при запитване
Марка: Lema
..
Цена при запитване
Показва 1 до 60 от 60 (1 страници)

Производители