Меню
Your Cart

Диодни (LED) крушки

В много сектори, включително и в автомобилния, все по-често се срещат различни модели LED светодиодни крушки. Причината за това е иновативната технология, позволяваща с по-малко консумирана мощност да се възпроизвежда повече светлина и с по-продължителен експлоатационен живот на крушката. Как става магията? Смятаме да обясним в следващите редове и да видим достъпните в онлайн магазин SFK-Truck.com ЛЕД предложения.

Какво са LED диодните крушки в автомобилните фарове

Това са полупроводници, създаващи светлинно излъчване след протичане на електрически ток. С консумирана мощност от 1W, качествените LED диодни крушки могат да възпроизведат светлина от 70-100 лумена. В група от 10 и повече лампи, силата на светлинния поток може да надхвърли 2000 лумена. Дълготрайността за експлоатация е от 30 000 до 50 000 часа. Поради липсата на нажежаема жичка в основата, LED диодните крушки за автомобили са значително по-устойчиви на механични повреди.

От конструктивна гледна точка, ЛЕД осветителните продукти за коли отделят значително количество топлина по време на своята работа. Тя се отвежда чрез алуминиев радиатор за охлаждане или вентилатор. Предвиден е и специален драйвер, стабилизиращ подаваното от бордовата система напрежение.

Къде могат да се използват в автомобила

LED диодните крушки намират широко приложение в светлините на съвременните автомобили:

  • дълги – чудесно решение, осигуряващо отлична видимост. Предимно се използват цокли от типа H1, HB3, H11 и H9. Важно е да се съобрази посоката на лъча и яркостта да не заслепява насрещно движещите се водачи;

  • къси светлини – осигурява мощен и стабилен светлинен поток, особено в сравнение с халогенните лампи. Подходящите цокли в случая са H1, H8, H7, H11, HB4;

  • габарити и мигачи – със съвременните LED диодните крушки, колата ще бъде значително по-видима през нощта;

  • фарове за мъгла – осигуряват изчистен блясък, ясна видимост и минимална консумация на напрежение;

  • салонно осветление – съществува комбинация от диоди, излъчващи целия спектър от основни цветове, които могат да се регулират с дистанционно.

Могат ли да се заменят конвенционалните с LED диодни крушки

Смяната не е трудна. Основното е правилно да изберете вида на цокъла (най-често е H4 за предните светлини) и цветовата температура, от която зависи и цветът на самата светлина. Топло-жълтата е в диапазона 2700K-2900K. Бяло-топлата – 3000K, чисто бялата – 4000K, а студено бялата – 6000K.

Допълнителните изисквания, които новите светлини с LED диодни крушки трябва да покриват, е лъчът да не заслепява насрещния трафик. Същевременно, трябва да е достатъчно мощен, така че водачът в далечината да различава потенциалните опасности на пътя. Излъчваната светлина да позволява визуалното различаване на цветната пътна маркировка през нощта.

Заслужава ли си да поверите избора на SFK-Truck.com

СФК Трак е онлайн магазин за LED диодни лампи и други видове резервни части и аксесоари за леки и товарни автомобили. Имаме партньорства с различни оторизирани доставчици и доказани в световен мащаб марки, което ни позволява да предложим и конкурентни цени. Вероятността при нас да получите нискокачествени продукти е сведена до нула. При нужда от допълнителна консултация, екипите ни са на линия в работните дни. 

Често правим намаления и предлагаме опция за смяна и връщане, тестване преди плащане и много други. Предоставяме пълно съдействие при проблеми с доставката и осигуряване на гаранцията. Редовно попълваме гамата си от продукти с нови предложения, а ако не намирате желаните от вас продукти, потърсете ни. Работната ни система е достатъчно гъвкава и бързо реагираме на различните заявки. Складовите ни наличности са големи, а доставките – доста бързи.

Крушка КРУШКА БЯЛА 2 БР.,24V 4LED 10Х28-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -100 %
Крушка КРУШКА ЧЕРВЕНА,24V 20LED BA15S-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Крушка СТОП ЛАМПА LED, 24V 2X12LED 2X22X1,8CM
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -34 %
Крушки КРУШКА ЧЕРВЕНА,2 БР.,24V 1LED B8.5D ТАХОГРАФ-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -100 %
КРУШКА БЯЛА,2 БР.,24V 1LED B8.5D ТАХОГРАФ-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -100 %
Крушка КРУШКА ЧЕРВЕНА, 2 БР.,24V 4LED 10Х28-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -100 %
Марка: OPTIPARTS
Комплект 2 броя диодни (LED) крушки H1 * Захранване: 24V * Без нужда от вентилатор * Лесен монтаж * Ниска консумация на енергия * Висока устойчивост на вибрации * Без нагряване * Алуминиев корпус..
36.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
Комплект 2 броя диодни (LED) крушки H3 * Захранване: 24V * Без нужда от вентилатор * Лесен монтаж * Ниска консумация на енергия * Висока устойчивост на вибрации * Без нагряване * Алуминиев корпус..
36.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
Комплект 2 броя диодни (LED) крушки H4 * Захранване: 24V * Без нужда от вентилатор * Лесен монтаж * Ниска консумация на енергия * Висока устойчивост на вибрации * Без нагряване * Алуминиев корпус..
36.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
Комплект 2 броя диодни (LED) крушки H7 * Захранване: 24V * Без нужда от вентилатор * Лесен монтаж * Ниска консумация на енергия * Висока устойчивост на вибрации * Без нагряване * Алуминиев корпус..
38.95лв.
цена с ДДС
Крушка ЛАМПА АВАРИЙНА LED С МАГНИТ 95x35ММ
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -31 %
Крушка КРУШКА СИНЯ, 2 БР., 24V 4LED BA9S-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -100 %
Крушка W5W,LED,24V-к-кт 2 бр.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -17 %
Марка: OPTIPARTS
..
9.95лв. 11.95лв.
цена с ДДС
Крушка R5W,LED,24V-к-кт 2 броя.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА
Крушка R5W,LED,24V-к-кт 2 броя-усилени
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -19 %
Крушка R5W,LED,24V, с лупа, к-кт 2 броя.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА
Крушка LED,C5W,24V-CANBUS сулфидна
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА
Марка: Aspöck Systems
..
Цена при запитване
Крушка 1.2W,LED,24V-CANBUS сулфидна
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -20 %
Показва 1 до 25 от 25 (1 страници)

Производители