Меню
Your Cart

Въздушни възглавници

 

Преминаването на автомобила по неравни пътни участъци предизвиква големи или малки амплитуди и вибрации, които се усещат от пътуващите. Въздушните възглавници са предназначени точно за това и поемат всички вибрации. Какво е предназначението им и техните особености? Какви са редимствата и недостатъците? Какво се предлага в раздела на онлайн магазин SFK-Truck.com?

За какво се използват въздушните възглавници?

Това са елементите, предназначени за намаляване вибрациите на кабината на товарните автомобили при преминаване по неравни пътища. Осигуряват по-голям комфорт при возене и плавно преминаване през неравностите на пътното платно. В новите товарни и леки автомобили въздушните възглавници са с електронно управление и натискът между тях се разпределя според състоянието на пътното платно и това под какъв наклон е купето на автомобила.

Могат да работят в три режима:

  • тежка работа – когато клиренсът върху лошите пътни настилки и ръчно управление на налягането е увеличен;

  • нормален режим – при движение върху добра пътна настилка с ниска скорост;

  • мека работа на пневмобалонното окачване – за добър равен път при движение над 100 км/ч.

При маневриране и при завиване в остри завои налягането в цилиндрите на въздушните възглавници се регулира електронно на база сигналите от сензорите.

Какви са предимствата и недостатъците им?

Сред предимствата на въздушните възглавници е възможността за поставяне на клиренс в зависимост от натоварването на автомобила. Поддържа се постоянен просвет при маневри и завои, а също се удължава живота и на други части от окачването, като пружините и амортисьорите. Използването на тези компоненти подобрява управлението на превозното средство на всякакви пътни настилки.

Сред недостатъците се споменава невъзможността за ремонт при повреда на частта и необходимостта от нейната директна смяна. Подобни елементи не са в състояние да работят при ниски температури и бързо се износват при замърсяване с пясък и пътен прах. Това означава, че тези аксесоари са консуматив, който се сменя през определено време.

Какви видове са достъпни?

Конструкцията на демпфериращото устройство е изградена от няколко на брой елемента. Основната носеща част на въздушната възглавница е от полимерен материал или гума, съчетана с други части – ресивър, помпа и система за управление. Основните предлагани видове са: балонни и диафрагмени. 

Първите на външен вид напълно приличат на балон. Имат външен и вътрешен слой, което ги прави устойчиви на взаимодействие от масло, бензин, слънце, озон. Вторите, от гледна точка на техническата част, са подобни на окачването от леките коли. Отличават се от балонните въздушни възглавници с наличието на бутало и гумена част, ограничаваща обема.

Могат да се поставят на предните и задни, леви и десни колела, за получаване най-добър комфорт при возене.

Как да изберете подходящите за вашия камион?

Смяната на въздушните възглавници е възможна и без посещение на сервиз, но това не е препоръчително, особено ако нямате нужния опит и компетенция. При избора на подходящите авточасти за окачването, можете да се възползвате от възможността за търсене по VIN код, ако тези елементи са част от оригиналния комплект. В противен случай, можете да опитате по марката и модела, годината на производство.

Защо да се доверите на SFK-Truck.com?

В раздела на сайта на СФК Трак се предлага широк асортимент от въздушни възглавници в комплект с шпилки за монтаж и множество други аксесоари и резервни части на отлични цени.

При необходимост от вътрешна помощ: консултация относно избора, наличностите, доставката и поръчката, свържете се с нас през работни дни. Периодично правим намаления и предлагаме отлични условия, като връщане и замяна на продукти.

Марка: Firestone
Производителите на окачване по целия свят използват въздушни пружини за ремаркета Firestone. Защо? Тъй като Firestone Industrial Products усъвършенства технологията за въздушно окачване повече от 80 години. Техните въздушни възглавници за ремаркета се изпитват, тестват и доказват всеки ден на хиляди..
Цена при запитване
Марка: Neotec
Въздушна възглавница, комплект с горна и долна метални основи...
Цена при запитване
Марка: Neotec
Въздушна възглавница за ремаркета Schmitz без долна пластмасова основа...
Цена при запитване
Марка: Neotec
Въздушна възглавница комплект с долна и горна метални основи, подходяща за ремаркета оборудвани със SAF оси...
Цена при запитване
Въздушна възглавница комплект NEOTEC  34884 K - 927ABM53929A02 Въздушна възглавница комплект NEOTEC  34884 K - 927ABM53929A02 - 2
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -38 %
Марка: Neotec
Изберете висококачествена въздушна възглавница от комплекта на Neotec, модел 34884 K, подходяща за диференциални възглавници за камиони MAN. Този комплект осигурява ефективна поддръжка и стабилност на вашия камион, предлагайки комфорт и безопасност по време на пътуване. С производителност..
133.96лв. 214.95лв.
цена с ДДС
Въздушна възглавница комплект NEOTEC  34882 K - 927ABM54127B01 Въздушна възглавница комплект NEOTEC  34882 K - 927ABM54127B01 - 2
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -46 %
Марка: Neotec
Изберете висококачествена въздушна възглавница от комплекта на Neotec, модел 34882 K, подходяща за диференциални възглавници за камиони MAN. Този комплект осигурява ефективна поддръжка и стабилност на вашия камион, предлагайки комфорт и безопасност по време на пътуване. С производите..
133.96лв. 245.97лв.
цена с ДДС
Марка: Firestone
Производителите на окачване по целия свят използват въздушни пружини за ремаркета Firestone. Защо? Тъй като Firestone Industrial Products усъвършенства технологията за въздушно окачване повече от 80 години. Техните въздушни възглавници за ремаркета се изпитват, тестват и доказват всеки ден на хиляди..
Цена при запитване
Марка: Neotec
  * подходяща за ремаркета Schmitz преди 2016..
Цена при запитване
Марка: Phoenix
* Висококачествена въздушна възглавница (пневморесьор) * Подходяща за ремаркета Schmitz, Weweler преди 2016г...
Цена при запитване
Монтажен комплект за въздушна възглавница
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Марка: Phoenix
* Монтажен комплект шпилка, гайка, винтове; * Подходящ за ремаркета Schmitz/Weweler преди 2016г...
11.95лв. 15.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 33 от 33 (1 страници)

Производители