Меню
Your Cart

Калъфи за волан

По време на шофиране, условията в автомобила трябва да са приятни и приветливи както за водача, така и за неговите пасажери. Същевременно условията за безопасност трябва да са спазени. Специалните калъфи за волан изпълняват и двете условия, внасяйки свежест и лукс в салона и подобрявайки сцеплението на кожата на ръцете по време на шофиране.

Какво е предназначението на калъфите за волан

Основното им предназначение е подобряване на контрола над превозното средство и елиминиране на условията за хлъзгане и изпускане на кормилото, поради потни ръце. Второстепенното им предназначение е внасянето на допълнителна красота в салона. Използването на калъфи за волани подобрява комфорта при шофиране. През зимата кормилото става студено, а през лятото – горещо. Това е ефект, дори и когато отоплителната система работи ефективно. Калъфите за волан ще решат този проблем и ще подобрят чувството при допир. Ще елиминират изпотяването на пръстите или тяхното мръзнене. 

Използването на подобен аксесоар значително подобрява усета на кормилото и съответно спомага за по-качественото управление на автомобила. Калъфите за волан са много удобни за хората с големи ръце, тъй като правят захвата по-сигурен и надежден. Същевременно, използването на подобно допълнение предпазва покритието на кормилото от повреда и надраскване, дори и след години на употреба. Могат да се използват на леки и товарни автомобили и камиони.

От какво най-често се произвеждат

Най-използваните материали за производство на калъфи за волани са естествената и изкуствена кожа. Последните са по-евтините, но и по-малко издръжливите. По-леки са и по-купувани, поради ниските им цени и отлична външност. 

Моделите от естествена кожа се предлагат в разнообразие от цветове: сини, червени, бежови, черни и други. Качествените изглеждат луксозни и красиви, а чувството при допир е незаменимо. Издържат редица години подред, дори и при интензивна експлоатация, дълго време запазват първоначалната си отлична визия и при качествено поставяне изглеждат страхотно.

Как се слагат

Съществуват два варианта на калъфи. Първите бързо се слагат и свалят, но те са по-ненадеждните решения. Вторите изискват шиене и стягане с конец, което ги фиксира по-надеждно за волана. Слагат се веднъж и повече не се махат. Не се препоръчва използването на каквито и да е инструменти, тъй като няма да помогнат, а само ще повредят аксесоара. Ако сте избрали модел за шиене, съветите на експертите са:

  • наложете калъфа на волана за да съпоставите точността на размерите;
  • внимателно се надява, като с ръце се позиционира по правилния начин отгоре надолу;
  • при шиенето ще се нуждаете от игла и подходящ конец с цвят, който да съвпада с този на аксесоара или да се отличава за по-голяма красота;
  • някои експерти препоръчват отворите за прокарване на конеца да се направят предварително, а в други случаи те са готови;
  • шиенето започва отдолу нагоре и може да е кръстосано или обикновено. Първият вариант е по-труден и бавен процес, но и по-красив.

Кое е особеното при правилния избор

В магазина не е важно просто да изберете калъф за волан, съответстващ на марката на колата. Важна особеност е да обърнете внимание на размерите на аксесоара. Той трябва да пасва точно на диаметъра на кормилото. Друга важна особеност при избора е широчината, която да съответства. Тези показатели могат да се измерят ръчно или да се проверят в ръководството за автомобила.

Защо да купите от SFK-Truck.com

В раздела на онлайн магазин СФК Трак има изобилие от цветове, размери и използвани материали за направата им. Най-харесвани и предпочитани са кожените аксесоари, както и достъпните останали резервни части за популярните марки и модели автомобили в България. За да се възползвате, свържете се с нас или използвайте функционалните филтри за бърз и правилен избор.

 

Калъф за волан черен Ø 46/48 cm Air-Grip Premium-перфориран
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Калъф за волан кожен черен Ø 49/51 cm -Club Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Калъф за волан кожен черен Ø 46/48 cm -Cromox Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Калъф за волан кожен черен Ø 46/48 cm -Club Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Калъф за волан кожен черен Ø 46/48 cm -Chrome Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Калъф за волан кожен черен Ø 44/46 cm -Cromox Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -24 %
Калъф за волан кожен черен Ø 44/46 cm -Chrome Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Калъф за волан кожен червен Ø 46/48 cm -Club Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Калъф за волан кожен червен Ø 44/46 cm -Club Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Калъф за волан кожен син Ø 46/48 cm -Club Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Калъф за волан кожен син Ø 44/46 cm -Club Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Калъф за волан кожен бежов Ø 46/48 cm -Club Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Калъф за волан кожен бежов Ø 44/46 cm -Club Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Калъф за волан кожен Ø 46/48 cm -Radica Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Калъф за волан кожен Ø 44/46 cm -Club Classic Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Калъф за волан Ø 49/51 cm -Radica Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Калъф за волан  кожен Ø 44/46 cm -Radica Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Марка: OPTIPARTS
* Естествена кожа * Приляга плътно * Размер 45 см..
26.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Естествена кожа * Приляга плътно * Размер 50 см..
19.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Естествена кожа * Приляга плътно * Размер 47 см..
28.95лв.
цена с ДДС
Калъф за волан кожен черен Ø 44/46 cm -Club Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Lampa
* Черен цвят * Ø 44/46 cm * Club Premium..
35.97лв. 48.97лв.
цена с ДДС
Калъф за волан кожен Ø 46/48 cm -Club Classical Premium-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -28 %
Показва 1 до 23 от 23 (1 страници)

Производители