Меню
Your Cart

Хидравлични масла

Хидравличното масло стои в основата на всички съвременни компоненти от една хидравлика. Основното му предназначение е пренасянето на механичната енергия от източника към определено местоназначение. Това позволява промяна на местоположението или направлението на приложената сила. За правилния избор се взема под внимание вида на системата и препоръките на производителя.

Какво е хидравлично масло

Вече споменахме, че това е течността, чрез която се прави преноса на механична енергия за управление, задвижване и движение на различни механизми. Намира приложение в съвременните хидродинамични и хидростатични системи.

Какви са основните му свойства

Най-важен в хидравличното масло е неговият вискозитет. Той пряко оказва влияние върху мощността на оборудването, условията на смазване и движението на течността по основните възли на системата. В ръководството на производителя се споменава и вискозитета на използваната течност.

Твърде ниският вискозитет в системата води до преждевременното износване и намаляване на работния ресурс на отделните елементи. При твърде високия вискозитет и ниските температури съпротивлението върху агрегата се увеличава и се наблюдават механични загуби. За да е качествено хидравличното масло, то трябва да има добро филтриране, ниско пенообразуване и водоустойчивост.

Кои са разпространените видове

Според предназначението си, хидравличните масла са:

  • за употреба във воден или въздушен транспорт;
  • за спирачни и амортизационни механизми на автомобили и съоръжения;
  • за отделни системи и индустриално оборудване.

Според състава си, хидравличните масла се разделят на три групи: A, B и C. Първите са минералните, които не съдържат добавки. Използват се в съоръженията с ниско натоварване. Вторите от група В са тези с антиоксидантни и антикорозионни добавки. Предназначени са за системите със средно натоварване и температури над +80 °C. Група С са високо рафинираните видове с антиоксидантни, противоизносни и антикорозионни добавки. Предпочитани са в агрегатите с температури над +90 °C.

Защо се прави смяна

С течение на времето и интензивната работа, хидравличното масло започва да губи свойствата си. Има така нареченото разграждане на основната база или добавките се изчерпват. Ако продължите да работите с оборудване с такава течност, то скоро ще се повреди. Чрез лабораторен анализ може да се установи, че течността е за смяна, но има и по-прости признаци за това: поява на пяна, повишена киселинност, променен вискозитет, наличие на миризма на сяра, прозрачността намалява.

Важно е да се помни, че при смяната на хидравличното масло не трябва да се смесват течностите от различни производители, дори и ако имат еднакви основни характеристики и вискозитет. При добро състояние на течността, но понижено ниво се изисква просто доливане.

Какви се предлагат в СФК Трак

На разположение в продуктовия каталог на онлайн магазина е налично синтетично и компресорно хидравлично масло. Има възможност за покупка и на цял варел. Достъпни са червени и зелени видове от типа МХЛ 46 за товарни автомобили. В складовете на компанията още ще откриете разнообразие от нови и оригинални резервни части и аксесоари на отлични цени.

Защо да предпочетете пазаруването от SFK-Truck.com

Ние сме дълги години на пазара и сме сред лидерите в областта. Предпочитани сме от голяма част от клиентите, тъй като осигуряваме бързо и гъвкаво обслужване, правим големи промоции и намаления. Предоставяме изгодни условия, като възможности за връщане на закупените продукти или тяхната смяна при грешен избор. Осигуряваме бърза консултация с експерт и даваме множество възможности за връзка с нас: чрез имейл, по телефон, чрез социалните мрежи и т.н.

Марка: Total
* Висококачествено хидравлично масло    подходящо за машини работещи в    най-натоварените експлоатационни условия. * Характеризира се с отлична термоустойчивост * Висока защита от корозия и износване * Намалява разходите за поддръжка..
Цена при запитване
Хидравлично масло с множества приложения и много добри защитни свойства...
Цена при запитване
Марка: Total
Маслото хидравлично Total Fluidematic D3 1L е висококачествена трансмисионна течност, предназначена за всички автоматични трансмисии и хидравлични системи, изискващи Automatic Transmission Fluid (ATF) GM DEXRON III. Тази течност предлага отлична термична стабилност и висока антифрикционна за..
Цена при запитване
Марка: Total
Маслото хидравлично ATF Total Fluide XLD FE 1L е високоефективна автоматична трансмисионна течност, базирана на усъвършенствана синтетична технология. Създадена за удължени интервали за смяна и оптимална производителност, тази течност е идеална за тежкотоварни автоматични трансмисии, както ..
Цена при запитване
Показва 1 до 25 от 25 (1 страници)

Производители