Меню
Your Cart

Лейки

В леките и товарните автомобили има масло и антифриз, които трябва точно да се дозират по литри. Тяхното наливане понякога е трудно, без употребата на допълнителен гъвкав удължител, който по-ефективно да насочва течността към правилното място. За целта се използват специалните мерителни лейки.

Какво представляват пластмасовите лейки за автомобили?

Това са мерителни съдове, в голяма част от случаите изработени от полиетилен. Те са гъвкави и еластични, което ги прави устойчиви на счупване и спукване. Притежават известна прозрачност, която позволява визуалното следене на нивото при наливане. В някои случаи, в комплекта пристига допълнителен удължител с гъвкав накрайник, позволяващ точното насочване на течността в отвора, без нейното разливане.

Удобната дръжка на съда осигурява стабилното захващане и държане на лейката, по време на нейното използване. Материалът, от който е изработена, е устойчив на влиянието на различните по вид течности, като бензин, масло, антифриз, нафта и други. 

Защо се използват пластмасовите лейки за автомобили?

Дозировката при някои видове технически течности в леките и товарните автомобили е важна и използването на подходящ мерителен съд е предимство. Със своя аксесоар във вид на удължител, употребата става още по-лесна и приятна. Това гарантира, че няма да разсипете и капка от скъпата течност и тя ще отиде където трябва.

Какво е предимството от употребата на специалните лейки?

Някои от предимствата вече бяха споменати по-горе в текста, а именно лесното и сигурно изсипване на необходимата течност. Употребата на подобни съдове има и други ползи:

  • лесно пълнене – благодарение на широкото си гърло, при пълнене на лейката, имате достатъчно място, така че да не разсипете и капка;

  • специална скала – разграфенията странично върху корпуса позволяват точното дозиране и изсипване на подходящото количество в съответния грамаж;

  • различни размери – компактността на специалните лейки позволява тяхното съхранение и употреба само при нужда. Не заемат много място в багажника, в гаража, в сервиза, в работилницата.

Какви се предлагат в раздела на СФК Трак?

Както винаги, предлагаме достатъчно голямо разнообразие от продукти, даващо гъвкавостта и свободата на клиентите ни да избират точно това, което им е необходимо. Същият е случая и в раздела с лейки, където потребителите ще открият малки и големи съдове с различни размери и съответно грамаж. По-конкретно, тук ви очакват вместимости от 1L, 2L, 5L, както и допълнителни аксесоари, като гъвкави удължители за точно насочване при наливане.

За какво да внимавате при избора?

За да пасне продуктът на нуждите и предпочитанията ви е важно да направите правилния избор. В този случай трябва да определите необходимата вместимост. Обичайно, при обслужване на лека кола се използват съдовете с по-малък грамаж и съответно по-компактни размери. При употреба за товарни автомобили, камиони и друг вид едра транспортна техника, потребителите използват по-големите по вместимост съдове.

Дори и при по-едрогабаритна техника, където се изисква наливане на повече работна течност, може да се използва лейка от 1L, но това създава неудобството от необходимостта за често пълнене и губене на повече време при обслужването на машината.

За да получите изгодни цени и високо качество на продуктите, SFK-Truck.com е онлайн магазинът, където това е възможно. Ние добре оптимизираме разходите си и не работим с посредници, което ни позволява да сме конкурентноспособни на пазара. Често провеждаме акции с големи намаления, пускаме промоции и осигуряваме изгодни условия на клиентите си: бързо и коректно обслужване, опции за тестване и преглед на продукта, преди неговото плащане, тестов период с възможност за връщане или смяна, безплатна консултация с експерт и още куп други бонуси.

Удължител гъвкав за лейка 5л.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -20 %
Марка: BOLTER
* Гъвкав удължител, подходящ за 5л и 3л лейки * Дължина: 330 мм * Диаметър: Ф40 мм  ..
3.95лв. 4.95лв.
цена с ДДС
Марка: BOLTER
..
8.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

Производители