Меню
Your Cart

Тресчотки

Много често в ежедневието, при извършване на различни дейности по ремонт и поддръжка на дома или леки и товарни автомобили, се налага завиване и развиване на гайки и болтове. За целта, тресчотките са отлични домашни или професионални ръчни инструменти. Те са миниатюрни и достъпни, осигуряват комфорт при работа и не изискват прилагане на голяма физическа сила. Какво представляват и как да изберете подходящите? Защо повечето хора избират пазаруването от онлайн магазина на СФК Трак?

За какво се използват тресчотките

Достъпни са в различни форми и видове. Различават се предимно по размерите. Съществуват малки и големи, с размери ¼ или ⅜. Позволяват завиване и отвиване на гайки и болтове, без необходимост от сваляне при всеки оборот на завъртане. Това ги прави и предпочитан аналог на гаечните ключове

Имат реверсен механизъм, който обръща посоката на движение. При отвъртане, контрата е в тази посока. При задействане, контрата е в посоката на завъртането. В единия край на металната и здрава основа стои механизъм, позволяващ бързото и лесно поставяне на различни по размери накрайници, в зависимост от параметрите на винта или болта.

Фиксацията на накрайника върху тресчотката става посредством метално топче, което е с пружина. При неговото поставяне върху инструмента, топчето влиза навътре и при наместване излиза и контрира накрайника. По този начин той стои плътно. За изваждането е предвиден бутон за бързо освобождаване.

Какви се предлагат на пазара

Тресчотките имат различен брой зъбци в своя работен механизъм. От техния брой зависи разстоянието между щракванията при връщане на оборота за завиване или отвиване в първоначалната позиция. Колкото зъбците са повече на брой, толкова е по-кратко разстоянието от единия до другия зъб. Това е важно при нужда от работа в труднодостъпни места, където разстоянието за движение е твърде ограничено. В този случай, тресчотките с повече зъбци (24,28 или 72) са за предпочитане.

Според формата на дръжката, тресчотките могат да са прави или извити. За повишено удобство, в оригиналните и по-скъпи модели, ръкохватките са гумирани за максимално сцепление. В някои случаи главата се върти под различни ъгли, което отново подобрява условията за работа в труднодостъпните места.

Къде намират приложение

Предимно се използват при поддръжка на леки и товарни автомобили, ремаркета и автобуси. Срещат се в комплекта на домашния или професионален майстор за поддръжка на различни съоръжения и машини.

Как се работи с тресчотка

Работата е изключително проста и елементарна. Спрямо размера на главата на болта или гайката се подбира идентичен накрайник, който се поставя на работната повърхност, с натиск до пълно щракване. Спрямо това дали завивате или развивате крепежния елемент поставяте и положението на лоста. Поставете накрайника в многоъгълната глава и започнете да въртите в съответната посока (при дясна резба, по посока на часовниковата стрелка се затяга и обратно – при развиване).

Как да изберете нужната тресчотка

При избора, обърнете внимание на:

  • размерите – те са ¼, ⅜, ½, ¾ – за първите са подходящи накрайници от 4 до 14 мм. За вторите – от 8 до 22 мм, за третите от 8 до 32 мм и за последните от 19 до 46 мм;

  • броят зъбци – колкото повече са те, толкова по-малко разстояние ще въртите ръкохватката. Тези с повече зъбци са предпочитани при работа в труднодостъпни места;

  • външният вид – преди покупката обърнете внимание на състоянието на външния вид. Той трябва да е безупречен, да липсват дефекти по гумираната част и да има множество големини на накрайниците.

Защо да купите от SFK-Truck.com

Ние предлагаме множество нови и качествени резервни части. Достъпни са преходници за различните видове тресчотки на евтини цени. При необходимост от експертна помощ и изгодни потребителски условия, СФК Трак е подходящото място за пазаруване.

Тресчотка ръчна 3/4
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -33 %
Brand: TOOLS
..
46.95лв. 69.95лв.
цена с ДДС
Тресчотка  1/2 L250мм 45 зъба CR.V
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Brand: Kraft & Dele
Тресчотка, размер 1/2", изработена от твърда хром-ванадиева стомана, осигуряваща висока устойчивост. Оборудвана с храпов механизъм, състоящ се от 72 зъба. Реверсивната тресчотка позволява въртене по часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка. Ергономична дръжка...
18.95лв. 25.95лв.
цена с ДДС
Brand: BOLTER
Квадрат: 1/4"  Дължина: 164-223 мм Брой зъби: 72 Материал: CrV - стомана..
19.95лв.
цена с ДДС
Brand: BOLTER
Квадрат: 1/4"  Дължина: 320-464 мм Брой зъби: 72 Материал: CrV - стомана..
29.95лв.
цена с ДДС
Тресчотка  1/4 L150мм 45 зъба CR.V
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -22 %
Brand: Kraft & Dele
Изключително издръжлив храпов механизъм със 72 зъба. Оборудван с превключвател за посоката на въртене и система за освобождаване на вложката. Ергономичната дръжка подобрява комфорта при работа. Дължина - 152 мм..
10.95лв. 13.95лв.
цена с ДДС
Тресчотка  1/4
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -28 %
Brand: Kraft & Dele
Дължина на върховете: 20,5 мм Дължина на тресчотка: 150 мм Материал: хромирана вандан стомана 12 бр. 1/4" вложки: - 4 мм - 4,5 мм - 5 мм - 5,5 мм - 6 мм - 7 мм - 8 мм - 9 мм - 10 мм - 11 мм - 12 мм - 13 мм 14 бр. 1/4 "битове: - SL4, 5, 7, - PH1, 2, - T10, 15, 20, 25, 30, - HW3, 4, 5, 6, - 1/4 " тре..
20.95лв. 28.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 11 от 11 (1 страници)

Производители

Подкатегории