Меню
Your Cart

Тестери за акумулатори

Все по-често акумулаторите се използват в ежедневието, а в леките автомобили или камионите са задължителна част от общото устройство на превозното средство. Подобни елементи имат своя експлоатационен живот и той най-лесно може да се измери чрез специалните тестери. Какво представляват и как се използват? Какви се предлагат в раздела на SFK-Truck.com?

Защо се използват тестерите за акумулатори?

Съвременните измервателни уреди определят състоянието на батерията по стойността на вътрешното съпротивление и напрежението. Използват се за информиране относно оставащия капацитет на батерията и други показатели. Въз основа на споменатите параметри, устройството определя две процентни съотношения: SOH и SOC.

SOH е капацитетът на галваничния елемент, когато е на 100%. С времето, този показател постоянно намалява. Колкото по-високо е вътрешното съпротивление, толкова по-ниско е процентното съотношение на SOH.

При SOC се определя нивото на заряда. При напрежение между положителната и отрицателната клема от 12,7V или повече, това е SOC 100%.

Как работят тестерите за акумулатори?

За проверка на капацитета, уредът прилага за 15 секунди товар между положителната и отрицателната клема, измервайки спада на напрежението. Ако долният праг на показателя е над 9,6 волта, то батерията е все още в добро състояние.

Съществуват тестери за акумулатори, които изискват директното включване към запалката, но има и такива, които се свързват чрез конектори тип „крокодил“, директно за клемите на батерията.

Горещо препоръчително е спазването на препоръките за употреба на уреда, които пристигат в комплект с него. Никога не използвайте устройството за първи път, преди да сте се запознали с тези инструкции. Това ще ви помогне да експлоатирате продукта правилно и за дълго време.

Какви се предлагат в раздела на СФК Трак?

Като специализиран онлайн магазин, ние предлагаме само висококачествени измервателни уреди и части за леки автомобили или товарни коли. Достъпните в раздела тестери за акумулатори позволяват различни видове измервания:

  • за 6V и 12V (волта) – дигитален уред, който се свързва директно към клемите на батерията, без нужда от изключване на автомобилните кабели. Определя нивото на заряда, текущото състояние на капацитета и стартовия ток в ампери;
  • за определяне плътността на електролита – позволява измерване на физичните свойства на различните технически течности, като електролит, антифриз, течност за чистачки;
  • тестване на електрическите вериги в ремаркетата и влекачите – позволява бързото откриване на свързаните с осветлението проблеми;
  • за проверка изправността на алтернатора и акумулаторни батерии – извършва проверка на състоянието на системите при зареждане и стартиране. Подходящ е за съвременните типове галванични елементи, като AGM, GEL, WET и други.

Как да определите подходящите за вашите нужди?

Когато правите избор на тестери за акумулатори е важно да съобразите типа на необходимите ви измервания. За да получавате точни и бързи резултати е препоръчително използването на съвременните дигитални (цифрови) модели – правят по-прецизни и точни измервания.

На следващо място, важно е да съобразите съвместимостта на уреда с типа на батерията, която ще тествате. Разнообразието от видове е доста голямо и днешните тестери комбинират поддръжката на няколко типа акумулатори едновременно, което прави подбора по-лесен.

Защо покупките от SFK-Truck.com са толкова предпочитани?

Ние сме специализиран онлайн магазин и в стремежа си да предлагаме висококачествени тестери за акумулатори и различни аксесоари за товарни автомобили, работим само с оторизираните за страната дилъри. Това ни позволява да предлагаме оптимални цени, да правим изгодни намаления и да предложим професионално обслужване.

Тестер за акумулатор дигитален за 6V и 12V с принтер
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -30 %
Марка: Telwin
Интелигентен цифров тестер, използва се за проверка на състоянието на зареждане и стартовия текущ капацитет на батериите 6 / 12V (WET, GEL, AGM, PbCa). Той е много компактен, практичен, лесен за използване и позволява операции, без да изключвате батерията от автомобила; това е огромна икономия на вр..
508.99лв. 727.95лв.
цена с ДДС
Тестер   Антифриз, Течност за чистачки, Електролит Тестер   Антифриз, Течност за чистачки, Електролит - 2
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Рефрактометърът KD10541, незаменим във всеки цех, е устройство, което позволява да се определят физичните свойства на течностите чрез измерване на коефициента на пречупване на границата на средата. Благодарение на това е възможно да се определи: * плътността на електролита в акумулатора * точка на з..
35.95лв. 48.95лв.
цена с ДДС
Тестер BTS350 LED  12V за акумулаторни батерии (20-150Ah) и алтернатори
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -28 %
Марка: Telwin
Интелигентен цифров тестер, който позволява не само контрол на състоянието на зареждане на батерията, но също така проверява правилното функциониране на системите за стартиране и зареждане (алтернатор) на батерията на автомобила. Изключително компактен, удобен и лесен за използване, той дава въз..
12.95лв. 17.95лв.
цена с ДДС
Тестер  електрически вериги ремаркета, коли 7 пина
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -28 %
Марка: Kraft & Dele
Това е тестер, който Ви позволява лесно да идентифицирате проблеми, свързани с неправилно функциониращо осветление на ремаркето. Ако някоя от индикаторните лампи не светне, това означава, че въпросният кабел е повреден. Стоп светлина - червена Ляв мигач - жълт Задна светлина или за мъгла - син цвят ..
25.95лв. 35.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

Производители