Меню
Your Cart

Тахошайби за камиони

Тахографите са устройства, които се монтират на всички превозни средства над 3,5 тона, извършващи автомобилен превоз на товари. Използват се и при превозни средства, които могат да превозват над 9 души (заедно с водача). Европейските наредби определят и изключения.

Какво е тахограф и какво е неговото предназначение?

Тахографът е устройство, което се монтира на камиони, автобуси и други МПС, за да показва, регистрира, разпечатва, съхранява и извежда данни, като скорост, изминато разстояние за всеки курс и работно време на всеки водач. Трябва да е на разположение на контролните органи във всеки един момент, като за спазването на регламента се следи доста строго и глобите за всички превозвачи са солени. Безопасността при пътните превози е приоритет номер едно във транспортното законодателство. Тахографите могат да бъдат няколко вида:

  • дигитални – те записват изминато разстояние и скорост, измерват времето, началната  и крайна точка на пътуването, местоположението на всеки 3 часа (ако е свързан със спътникова навигационна система),  дейност и самоличност на водача както и данни еталониране, контрол и поправка на тахографа;

  • аналогови – те се използват в по-старите модели, работят чрез поставянето в тях на тахошайба, Задължително е да отчитат най-малко разстоянието, скоростта, часа и дейността на водача;

  • интелигентни – те се поставят на превозни средства с първа регистрация след 15.06.2019 г. и се проверяват напълно автоматизирано чрез помощта на навигационни системи. 

Благодарение на тахографите и железните изисквания към тях, всички товарни автомобили, тирове, камиони и автобуси са подложени на строг контрол и по този начин се постига безопасност на пътя.

Какво представляват тахошайбите?

Те са хартиен консуматив, във формата на компакт диск, който се поставя в аналоговите тахографи. В началото на всеки курс, шофьорът е длъжен да запише своето име, регистрационния номер на превозното средство, начален, краен километраж и изминати километри. В края на работния ден процедурата се повтаря. По време на пътуването данните за него се записват от самия тахограф върху предварително разчертаните върху него диаграми. На тахошайбата се отразяват всички дейности на водача, като почивка, скорост, и време на управление. Една тахошайба може да се използва в рамките само на 24 часа, след това се заменя с друга. Може да се смени по-рано, но никога по-късно, тъй като е задължително във всеки един момент да има записана налична информация за дейността, извършвана от шофьора, напомняме от СФК Трак.

Защо да изберете тахошайби от онлайн магазин Sfk-truck.com?

Важно е да използвате точната тахошайба. Това ще гарантира възможно най-точен запис на дейностите и времената. При неправилен подбор може да се получи разминаване на данните и оттам тяхното разчитане и интерпретиране.

Тахошайбите ни са изработени от висококачествени материали и отговарят на всички наредби и регулации, одобрени от ЕС. Максималната скорост е до 125 км/ч, което е напълно достатъчно за ползване в почти всички страни.

Подходящи са за всички видове аналогови тахографи. Продуктите ни в тази категория са с италиански и немски произход, разработени от марките BICMA и HAUG GmbH. 

При нас ще откриете модели, които са защитени срещу пиратство, посредстом надеждни продуктови кодове, благодарение на които всяка партида може да бъде ясно идентифицирана и проследена. По този начин, вие намалявате до минимум риска от фалшификация и злоупотреба от страна на водачите, което може да доведе до глоби от регулационните органи. Продуктите ни гарантират страхотно съотношение цена/качество. Екипът на Sfk-truck.com е винаги на ваше разположение относно въпроси за продуктите ни и гарантира бърза доставка до всяка точка на страната.

Марка: BICMA
..
8.95лв.
цена с ДДС
Тахошайби 100 км/ч
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -31 %
Марка: HAUG GmbH
* Универсален консуматив * Подходящ за всички тахографи * 100 бр. шайби в кутия..
9.95лв. 14.35лв.
цена с ДДС
Тахошайби 140 км/ч
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -31 %
Марка: HAUG GmbH
* Универсален консуматив * Подходящ за всички тахографи * 100 бр. шайби в кутия..
9.95лв. 14.35лв.
цена с ДДС
Тахошайби 180 км/ч
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -31 %
Марка: HAUG GmbH
* Универсален консуматив * Подходящ за всички тахографи * 100 бр. шайби в кутия..
9.95лв. 14.35лв.
цена с ДДС
Тахошайби -125км.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -32 %
Марка: HAUG GmbH
* Универсален консуматив * Подходящ за всички тахографи * 100 бр. шайби в кутия..
7.95лв. 11.65лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)

Производители