Меню
Your Cart

Греси

 

На фона на разнообразието от различни работни механизми в двигателите с вътрешно горене в леките и товарни автомобили, различни други машини и отделни метални елементи са създадени и идентично многообразие от смазочни материали. Гресите са едни от тях и по-долу ще разберем как работят и за какво се използват? Техните свойства и видове, какви се предлагат в онлайн магазина на СФК Трак?

Какво представляват гресите

Това е дисперсна смес от течна класическа основа с допълнителен сгъстител и други вещества. Така смазката запазва вискозитета си, дори и при определени работни температури. От гледна точка на агрегатното си състояние, то е неопределено за гресите, тъй като нито е течност, нито е твърд предмет. Може да се нарече субстанция, подобна на мехлем, притежаващ отлична адхезия, позволяваща залепване и задържане на сместа върху необработена повърхност. До определена дебелина на слоя, гресите се задържат върху повърхността на детайла както в хоризонтално, така и във вертикално положение.

Гъстотата на субстанцията е такава, че тя се задържа върху повърхността на металните движещи се компоненти както в режим на покой, така и при интензивна работа. В контакт с работната повърхност гресите се превръщат в течност и осигуряват надеждно антифрикционно покритие.

Къде можете да ги използвате

Качествените греси са многофункционални и основно имат 5 отделни цели при използването им в различно оборудване:

  1. Защита от износване на триещите се един в друг метални елементи.

  2. Уплътнение – предотвратява навлизане на въздух, газове и течности в затворени или открити части (лагерите са сред тях и тази субстанция предпазва сачмите от прах и корозия).

  3. Защита от кавитация – намаляване на вибрациите и шума в точката на триене.

  4. Защита от корозия – слоят от греси предотвратява поява и задържане на влага върху металната повърхност.

  5. Алтернатива защита – там, където маслото не може да осигури нужната защита, но е необходимо смазване, гресите са отличен смазочен материал върху триещата се повърхност.

Намират приложение в различните механични агрегати на леките коли, камионите и други видове товарни автомобили. Срещат се предимно при смазването на спирачките, различните шарнири, лагери и други.

Какви разновидности има и техните особености

Базовата основа (минерална или синтетична) не влияе значително върху основните свойства, но те се определят от наличните добавки. Натриевите работят при умерени температури (70-100 °C). Евтини са за производство, но не са ефективни при смесване в комбинация с вода. Литиевите дълго време запазват смазочните си свойства и издържат на високо налягане в работната зона. Те също зависят от нивото на влажност. Алуминиевите са особено устойчиви на взаимодействие с вода и защитават металните повърхности от окисления.

При избора на грес е важно да знаете, че всеки смазочен материал в условия на висока работна температура променя вискозитета си и става по-течен. При високотемпературните течности гъстотата може да е твърде голяма и да изисква повече усилия от агрегата за завъртане на механизма.

Можете ли да се доверите на SFK-Truck.com при избора

Като специализирана фирма в областта на търговията на различни нови резервни части и аксесоари за множество отделни видове леки и товарни автомобили, ние от СФК Трак имаме солиден натрупан стаж в областта. Предлагаме висококачествени стоки за множество отделни превозни средства на достъпни цени.

Нашите оператори от отдел клиентска поддръжка са на разположение за безплатно консултиране относно избора спрямо нуждите ви. Съдействаме при поръчката и нейната обработка и изпращане за доставка. При проблеми съдействаме, когато е нужна смяна на продукт или неговото връщане.

Марка: OPTIPARTS
* Може да се използва патрон с грес, както и директно да се сипва грес в такаламита * Обем 0,4 литра * В комплект с мек и твърд накрайник за гресиране * Удобна дръжка  ..
28.98лв.
цена с ДДС
Грес универсална за спирачни дискове -Synthetic 18ml.-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Грес високооборотна с графит (-35 до +130°C), 400g-
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -20 %
Грес високооборотна (-35 до +150°C), 400g
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Такаламит  400cc
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -22 %
Марка: Kraft & Dele
Ръчен пистолет за грес Вместимост: 400 см³ Налягане: 31 MPa Дължина на маркуча: 25 см Тегло с опаковката: 1,1 кг Пистолетът за смазка е устройство, използвано за смазване под високо налягане на механични елементи като валове, щифтове, лагери, съединения и др. Той е идеално подходящ за тежка промишл..
13.95лв. 17.96лв.
цена с ДДС
Марка: BPW
* Високооборотна грес с дълъг живот (longlife) * Подходяща за лагери и главини * 2,5 килограма..
Цена при запитване
Марка: BPW
* Високооборотна грес с дълъг живот (longlife) * Подходяща за лагери и главини * 5 килограма..
Цена при запитване
Марка: Force
Такаламит Force за работа с една ръка е с вместимост 400 см³. Подходящо за автосервизи, работилници, производства и други...
55.95лв.
цена с ДДС
Марка: BPW
* Високооборотна грес с дълъг живот (longlife) * Подходяща за лагери и главини * 400 грама..
Цена при запитване
Марка: OPTIPARTS
Технически данни: * Вместимост 400мл * Обща дължина 410 [mm] * Диаметър на тръбата 49 [mm] * Препоръчително работно налягане: 6,2 [bar] * Изходящо налягане 250 [bar] * Тегло 1,88 [kg]..
82.95лв.
цена с ДДС
Марка: Febi
Високооборотна От -30C до +150°C Подходящи за лагери и главини..
Цена при запитване
Марка: Febi
Високооборотна От -30C до +150°C Подходящи за лагери и главини..
Цена при запитване
Показва 1 до 32 от 32 (1 страници)

Производители