Меню
Your Cart

Продуктова Гама

Брони

 

За пълен завършек на формата на автомобила и подобряване на аеродинамичните способности се използва предната и задна броня. Най-основното нейно предназначение е защитата на превозното средство при леки удари в твърди предмети. В подобни случаи, този компонент поема удара и може да се наложи лек ремонт, без особено оскъпяване.

Откъде идва бронята на автомобила

В много източници, датата 1930 г. се споменава за начална, когато става дума за съществуването и използването на автомобилната броня. Този компонент за първи път е използван от Форд в своите автомобили. Тогава, под капака е имало U-образни масивни метални елементи. Днес дизайнът на този компонент е значително променен, но предназначението му е идентично.

За какво се използват предни и задни брони

Този компонент се използва в предната и задна част на превозното средство. Основното му предназначение е осигуряване на защита на радиатора на охлаждането и предотвратяване на сериозни повреди и щети при евентуален челен сблъсък с останалите участници в пътното движение.

Другото предназначение на бронята, за което беше загатнато в уводната част, е декорацията на автомобила. Този елемент стои в основата на дизайна и обикновено е боядисан с черна боя или в други цветове. Неговата смяна оказва цялостно въздействие върху външния вид на превозното средство.

Броните за коли също така изпълняват и аеродинамични свойства и служат за частичното намаляване на въздушното съпротивление. Това особено важи за предния буферен елемент. Задният има същите защитни свойства, в случай че движещият се зад колата водач не успява да спре навреме.

От какво е направена съвременната броня

Защитните елементи са едно цяло от дизайна на превозното средство и в зависимост от размерите и формите, могат значително да се различават. За да се предотврати поява на корозия и ръжда след време, съвременните брони се произвеждат от:

  • пластмаса – за осигуряването на достатъчно еластичност и гъвкавост, както и за постигане на монолитна конструкция, пластмасата е отличен материал;

  • въглеродни влакна – тъй като подобни компоненти са много скъпи, не са особено популярни. Въпреки това, осигуряват нужната защита на участниците в движението и се отличават с висока издръжливост и дълготрайност;

  • фибростъкло – добър избор за икономичните ценители на красотата. Компонентите от този материал изглеждат страхотно и дават възможност за самостоятелна изработка;

  • полипропилен и полиуретан – често наричани гумени, тези елементи се използват рядко, поради нарушеното съотношение между цена и качество;

  • метални – в много случаи още се предлагат метални защитни бъмпери, които са алуминиеви или от стомана.

Можете ли да карате без броня

Карането без изцяло завършен дизайн на автомобила се наказва с глоба и дори със спиране на превозното средство от движение. Подобен автомобил, ако цитираме закона, е „неокомплектован“. Не се препоръчва свободното придвижване по пътищата с подобен лек или товарен автомобил.

Защо да се доверите на SFK-Truck.com

В онлайн магазина на СФК Трак се предлага огромна гама от автомобилни резервни части и цели комплекти на достъпни цени. При нас качеството на продуктите е високо, поради специалната селекция от доставчици и марки, с които работим. Поддържаме местни складове с наличности, което позволява да организираме доставката възможно най-скоро.

Клиентите ни се възползват от безплатна консултация, възможности за връщане, смяна или обслужване на покупките. През определено време провеждаме големи намаления и съдействаме на клиентите си при нужда от помощ. Мисията на компанията е да работим дългосрочно с клиентите си, така че да сме надежден партньор при необходимост от нови и качествени авточасти за товарни автомобили.

Марка: TAKLER
* Универсална броня за ремарке * Цвят: сив * С отвори за осветителни тела и монтаж * Дължина 2,4м * С пластмасови капачки в двата края..
231.95лв.
цена с ДДС
Марка: TAKLER
* Универсална броня за ремарке * Цвят: сив * С отвори за осветителни тела и монтаж * Дължина 2,1м * С пластмасови капачки в двата края..
Цена при запитване
Марка: TAKLER
* Универсална броня за ремарке * Цвят: сив * С отвори за осветителни тела и монтаж * Дължина 2,3м * С пластмасови капачки в двата края..
207.95лв.
цена с ДДС
Марка: TAKLER
* Изработена от здрав алуминий * Универсална броня за ремарке * Цвят: бял * С отвори за осветителни тела и монтаж * Дължина 2,4м..
789.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 13 от 13 (1 страници)