Меню
Your Cart

Бензинови генератори

Често ли прекъсва основното електрозахранване в района на населеното място, в което живеете, или изобщо такова липсва? И при двата случая, наличието на бензинов генератор с подходяща според консумацията мощност е добър източник на енергия. Какви видове има и кога се използват? Каква мощност е подходяща за нуждите ви и можете ли да се доверите на онлайн магазин SFK-Truck.com?

В кои случаи се използва бензинов генератор за ток?

Това е мини електроцентрала, която може да осигури временно електрозахранване на къщи и вили при периодично прекъсване на електроподаването. Бензиновите генератори с мощност над 5kW се използват като агрегати за резервно електрозахранване и на места, където изобщо липсва подаване на електроенергия. Това могат да са кемпери, фургони, палатки. Поради компактните си размери, подобни агрегати са подходящи за транспортиране чрез автомобил на далечни места, където да се използват временно или за постоянно.

Бензиновите генератори са леки и преносими, така че често намират приложение на строителните обекти, където все още липсва ел. инсталация и регистрирана партида за електроподаване. В подобни случаи, това е отлично решение за захранването на различни електрически инструменти, като перфоратори, къртачи, бормашини, бетонобъркачки и т.н. Използват се още при организиране на масови събития на открито, където липсва подаване на електричество и в още много други случаи.

Кои са предпочитаните агрегати за ток?

  • синхронни и асинхронни – последните са с опростена конструкция и генерират относително нестабилен ток, който е подходящ за захранване на строителни инструменти или при заваряване. Синхронните бензинови генератори са отлично решение за задоволяването на битовите нужди, тъй като произвеждат чист ток и са подходящи за захранване на чувствително оборудване. Устойчиви са на повишеното натоварване по време на стартиране на двигателя;

  • монофазни и трифазни – най-общо казано, монофазните бензинови генератори са за домашна употреба, а трифазните за професионална и промишлена дейност. Домакинските уреди, които използваме всекидневно в бита са с една фаза и се наричат монофазни. Покупката на трифазен източник на енергия за подобни консуматори е непрактично;

  • дизелови и бензинови генератори – за последните вече стана ясно по-горе. Те са предназначени за временни аварийни източници на електричество до възстановяване на електроподаването от ел. дружеството. Времето им за работа обичайно е до изпразване на един цял резервоар (около 8-10 часа). Дизеловите модели са предназначени за постоянен източник на електроенергия и са по-скъпите от двата вида;

  • с електрически и ръчни стартери или комбинирани – при първите за стартирането на двигателя се изисква завъртане на ключ и наличие на акумулатор. При вторите се използва въже за ръчно запалване, а при третите са предвидени и двете опции.

Как да определите подходящата мощност

Много важна особеност преди покупката на бензинови генератори е правилното определяне на номиналната мощност. За целта, сумирайте мощността на отделните консуматори, които ще захранва бъдещият агрегат, и добавете още 30%. Необходими са, за да не работи агрегата в постоянно пиково натоварване, което значително ще намали експлоатационния му живот. При захранване на индуктивни консуматори (електродвигатели, климатици, хладилници, перални), имайте предвид, че при първоначалното им стартиране консумираната енергия е два или три пъти по голяма от номиналната мощност на консуматора.

Защо да купите от SFK-Truck.com?

В раздела на сайта на СФК Трак се предлагат битови и професионални бензинови генератори на отлични цени. В магазина още ще откриете множество резервни части за леки и товарни автомобили, както и аксесоари за отделните марки и модели камиони. При необходимост от допълнителна помощ в избора, поръчките, замяната на продукти и тяхното връщане, свържете се с наш сътрудник.

Генератор бензинов 2.8kW/3kW, 2x230V/1x12V, 15л резервоар
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Brand: Kraft & Dele
Марка: KRAFT&DELE Модел: KD141 Напрежение: 230V / 50Hz - монофазно Двигател: 4-тактов с въздушно охлаждане Брой контакти: 2x 230V / 1x 12V Мощност на двигателя: 7 к.с Максимална мощност на генератора: 3000W Постоянна мощност на генератора: 2800W Волтметър: да Индикатор за гориво: да Старт: ръчен Кап..
585.95лв. 803.95лв.
цена с ДДС
Brand: Kraft & Dele
Висококачествените електрогенератори KRAFT&DELE са идеални за аварийно захранване: • дом, офис, превозно средство, • в кемпери, камиони, трактори, автомобили, • в къмпинги • на лодки, яхти, • в индустриално оборудване. Инверторното устройство модел KD686 е оборудвано с индикатори: напрежение, прето..
Цена при запитване
Brand: Kraft & Dele
Висококачествените електрогенератори KRAFT&DELE са идеални за аварийно захранване: • дом, офис, превозно средство, • в кемпери, камиони, трактори, автомобили, • в къмпинги • на лодки, яхти, • в индустриално оборудване. ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ: Напрежение: 230V Честота: 50Hz Гориво: Бензин Брой заминавани..
Цена при запитване
Генератор бензинов, 1000W, 230V/50Hz
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -42 %
Brand: Kraft & Dele
Напрежение: 230V / 50Hz Двигател: 2-тактов с въздушно охлаждане Тип на двигателя: едноцилиндров, двутактов Контрол на оборотите на двигателя: ДА Мощност на двигателя: 1,7 к.с Номинална мощност: 0,8kW Максимална мощност на генератора: 1.0kW Вместимост: 43cc Волтажен регулатор Ударопоглъщащи тампони П..
435.95лв. 748.95лв.
цена с ДДС
Brand: Kraft & Dele
Висококачественят генератор е идеален за аварийно захранване на: • дом, офис, превозно средство, • в камиони, трактори, автомобили, • в къмпинги • на лодки, яхти, • в промишлено оборудване. Технология на интелигентната дроселова клапа (контрол на скоростта). За разлика от традиционните генератори,..
Цена при запитване
Brand: Kraft & Dele
Модел: KD149 Напрежение: 230V/50Hz монофазно Двигател: 4-тактов с въздушно охлаждане 2x 230V контакти 1x12V Мощност на двигателя: 5.2kW / 7км Постоянна мощност на генератора: 3KW Максимална мощност на генератора: 3.5kW Волтажен регулатор ЛСД дисплей Старт: ръчен Волтметър: Да Индикатор за гориво: Да..
Цена при запитване
Генератор бензинов 3500W, 220V-400V, 1 бр изход 12V, резервоар 15л
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Brand: Kraft & Dele
Преносимият трифазен генератор е проектиран да генерира 220V-400V електричество, използвайки японски 4-тактов OHV двигател с вътрешно горене с мощност 5.2KW и номинална мощност на генератора 2800W. Този модел разполага с ключ за автоматично запалване. В комплекта е включена батерия, която захран..
667.95лв. 918.95лв.
цена с ДДС
Генератор бензинов 2.8/3.5kW, 12V/2x230V, резервоар 15л
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)

Производители

Подкатегории