Меню
Your Cart

Калобрани

Пътищата са осеяни с песъчинки, малки камъчета и прах, които хвърчат на всички страни при преминаване с висока скорост през тях. Това може да е опасно както за околните хора, така и за самото превозно средство – драска се боята, а дори е възможно възникването и на по-сериозна авария. Калобраните са средствата, които могат да предотвратят различни инциденти и замърсяването на превозното средство с кал.

Какво е предназначението на калобраните

Задължителни са за различните МПС, включително и за ремаркетата, камионите, бусовете. Намират се непосредствено зад всяко от колелата и предназначението им е да защитят превозното средство от хвърчащите отломки, песъчинки и мръсотия при преминаване през тях. Тези аксесоари предпазват и всички намиращи се в непосредствена близост участници в движението от хвърчащите камъчета и мръсотия, излизащи изпод колелата.

Освен защитната функция, калобраните имат и естетическо предназначение. Придават завършеност и спретнатост на външния вид. В раздела на онлайн магазин SFK-Truck.com се предлага разнообразие от калобрани с релефните лога на различните марки товарни автомобили, сред които преобладават тези на Volvo, Mercedes, MAN, DAF, Iveco.

Съществуват предни и задни калобрани. Първите са предназначени за защитата на боята и стъклата на автомобила. Вторите се грижат за безопасността на колата, на този който следва вашата.

От какви материали са изработени

Както вероятно забелязвате, предназначението на калобраните не е случайно и е свързано с доста голяма отговорност. За това е важно от какви материали са изработени:

  • гумени – доста гъвкав и бюджетен вариант. Могат да са специално предназначени за определен модел камион Мерцедес или Ивеко. Предлагат се и универсални решения, пригодени за използване в различни модели и марки товарни автомобили;
  • пластмасови – много по-здрави и дълготрайни решения от гумените. Техен основен недостатък е втвърдяването им в студа, което води до вероятността от счупване;
  • полиуретанови – изборът е в различната степен на твърдост. Тяхно предимство е повишената им гъвкавост и лесен монтаж. Те са дълготрайни и много издръжливи. Това са и най-предпочитаните варианти сред шофьорите на камиони, бусове, ремаркета.

Какви са предимствата от употребата на калобрани

Сред основните предимства се отличава устойчивостта на тези аксесоари на ниските и високи температури. Те са устойчиви на различните атмосферни влияния, като дъжд, сняг, слънце и лед. Поради гладката им повърхност са лесни и бързи за почистване, което е придружено и от лекотата при монтажа и демонтажа им.

Какви са акцентите в правилния избор

Освен материала, от който са изработени, при избора на калобрани за ремаркета, бусове, камиони и други товарни автомобили, се гледат размерите и съответствието им с предназначеното за тях място на превозното средство. Важна роля играе и правилно определената височина от мястото на закрепване до равнината на пътната настилка и широчината. Не е за предпочитане да се влачат постоянно по пътя, тъй като това ще доведе до бързото износване на аксесоарите.

Добър вариант при избора е да се помисли и за естетическата страна. Днес има голямо разнообразие от брандирани видове с релефни надписи с името на логото на производителя. Доста харесвани в СФК Трак са тези на Volvo, Mercedes, MAN, DAF, Iveco и други.

Защо да се доверите при пазаруването на SFK-Truck.com

Освен огромното разнообразие от видове калобрани за различните товарни и леки автомобили, тук ви очакват и цели комплекти от дълги и къси аксесоари на достъпни цени. При нас още ще откриете множество нови и качествени резервни части, експертно клиентско обслужване, опции за връщане и подмяна на закупените продукти, както и възможност за предварително тестване на покупката, преди нейното плащане.

Марка: DOMAR
..
52.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
Калобраните са изработени от висококачествен гумен материал, които не се влияе от външните условия...
40.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
Универсален държач с панта.  Стандартна дължина 60 см с отвори...
19.35лв.
цена с ДДС
Калобран 40x64
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -19 %
Марка: OPTIPARTS
..
16.95лв. 20.95лв.
цена с ДДС
Калобран 40x60
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -19 %
Марка: OPTIPARTS
..
16.95лв. 20.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 22 от 22 (1 страници)

Производители