Меню
Your Cart

Помпи за гориво

Често се налага източването на бензина или дизела от резервоара на автомобила, което без специално оборудване би било трудна и времеемка задача. За щастие, днес има доста решения в тази посока и специалните помпи могат да са много полезни. Нека разгледаме отделните видове спрямо устройството им и техните особености. Кога са подходящи за употреба и как правилно да направите своя избор от онлайн магазин за нови резервни части SFK-Truck.com?

Къде намират приложение помпите за гориво

Важно е още в началото на статията да споменем, че вариантите за вода са изключени като възможности за използване и при изпомпване на дизел или бензин. За целта са предназначени специалните непотопяеми ръчни помпи за гориво с маркуч, които имат широк спектър на приложение. Използват се както в домашни условия, така и за професионални цели. Полезни са в случаите, когато е необходимо изпомпване на дизелово гориво от резервоара на колата в туби за други нужди.

Често приложение намират при необходимост от източване на бензин или дизел от варели в туби или друг резервоар за дългосрочно съхранение. Ето защо, всеки собственик на лек или товарен автомобил трябва да притежава помпа за гориво в своя гараж, вила или къща. Почти всички специализирани автосервизи са оборудвани с помпи за източване на горивото, което е наложително при определени специфични ремонтни дейности.

Какви са отделните видове

  • електрически – принципът им на работа е базиран на електродвигател, който се грижи за бързото и безпроблемно изпомпване. За леките коли тези модели са на 12V, а за товарните – на 24 волта. Те са изключително компактни, мобилни и преносими;
  • пневматични – базирани са на поток от сгъстен въздух и са лишени от каквито и да е електрически компоненти. За стартирането им се използва специален компресор;
  • ръчни – предпочитани са в случаите, когато не е налично електричество или компресор за сгъстен въздух.

Как да не сгрешите при избора

Важно при избора е да определите дали помпата за гориво ще се използва за целите на домашните нужди или като професионално оборудване за източване на големи количества бензин или дизел. В първия случай, електрическите варианти на 12 волта или ръчните модели са отличен избор. Във втория случай, най-добре е да се насочите към пневматичните решения или стационарните модели със захранване на 220V.

Как се източва гориво с помпа

Методите за работа са доста елементарни. При ръчните помпи източването на гориво става чрез вмъкването на двата маркуча на входа и изхода на устройството. Този от входа се пъха в резервоара, а този на изхода в съда. При ръчното помпане започва засмукване от входа и потичане на изхода.

При електрическите варианти принципът за използване е идентичен, но е важно двигателят да е изключен и кабелите за захранването да са свързани към клемите на акумулатора или на запалката. Когато маркучите са готови за преливане от едното място на другото, просто се натиска копчето за стартиране и течността след секунда потича.

Какви ще откриете в раздела на СФК Трак

В раздела на онлайн магазина предимно се срещат преносими непотопяеми електрически или ръчни помпи за гориво. Те могат да са с пистолет на маркуча и с брояч на източените литри. Разходомерът е отлично средство при продажба на бензин или дизел, който можете да откриете при нас на отлични цени. Използва се при леките или товарни автомобили, като електрическите варианти при нас са самозасмукващи.

Защо да купите от SFK-Truck.com

В раздела на онлайн магазина ви очаква разнообразие от качествени и нови аксесоари и устройства за камиони, леки и товарни автомобили. На ваше разположение е екип от експерти за безплатна консултация, съвети и помощ при избора. При нас имате възможност за връщане на покупките или за тяхната смяна при грешен избор. Можете още да проверявате пратката преди да я платите и куп други изгодни условия за пазаруване.

Пистолет за гориво автоматичен с разходомер, дебит 10-80L/min Пистолет за гориво автоматичен с разходомер, дебит 10-80L/min - 2
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Автоматичен пистолет се използва за наливане на бензин, дизелово гориво, мазут, суров нефт. Разполага с електрически брояч, благодарение на който лесно можем да измерим количеството гориво. Диаметър на дюзата: 24 мм Диапазон на потока: 10-80L / min Максимално работно налягане: 3 бара Точност: 0,2% ..
102.95лв. 140.95лв.
цена с ДДС
Преносима помпа за гориво непотопяема 24V
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -20 %
Преносима помпа за гориво непотопяема 12V
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -20 %
Преносима помпа за гориво 24V с филтър
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -20 %
Марка: OPTIPARTS
ТРАНСФЕРНА ПОМПА Трансферна помпа, предназначена за пренасяне на горива и подобни структурни течности. Помпата е лека и безопасна за използване на батерия. Помпата изпомпва 30 литра в минута с 12 или 24 волта при температури от -40 до 30 градуса УПОТРЕБА 1. Потопете помпата в течност 2. Свър..
52.35лв. 65.35лв.
цена с ДДС
Преносима помпа за гориво 12V с филтър
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -20 %
Марка: OPTIPARTS
ТРАНСФЕРНА ПОМПА Трансферна помпа, предназначена за пренасяне на горива и подобни структурни течности. Помпата е лека и безопасна за използване на батерия. Помпата изпомпва 30 литра в минута с 12 или 24 волта при температури от -40 до 30 градуса УПОТРЕБА 1. Потопете помпата в течност 2. Свърже..
52.35лв. 65.35лв.
цена с ДДС
Помпа за гориво 12V, 30 L/min
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Диаметър: BSP 3/4 " Дължина на засмукване: 5м Мощност: 200W Напрежение: 12V Дебит: 30л/мин Клас на експлозивна защита: IP54 Тегло: 5 кг Преносимата помпа за дизелово гориво се захранва от 12V DC, така че може да се използва, когато няма наличен основен източник на захранване или сгъстен в..
161.95лв. 222.95лв.
цена с ДДС
Помпа за гориво  24V, 60 L/min
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Диаметър: BSP 3/4 " Дължина на засмукване: 5м Мощност: 200W Напрежение: 24V Дебит: 60л/мин Клас на експлозивна защита: IP54 Тегло: 5 кг Преносимата помпа за дизелово гориво се захранва от 24V DC, така че може да се използва, когато няма наличен основен източник на захранване или сгъстен въздух. ..
166.95лв. 228.95лв.
цена с ДДС
Помпа за дизел електрическа 12V/24V, 160W,  40L/min, с пистолет и разходомер
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -23 %
Марка: OPTIPARTS
Захранване: 12V/24V Мощност: 160W Дебит: 40 литра в минута Засмукващ маркуч: 2 метра Маркуч с пистолет: 4 метра Кабел: 2 метра..
352.35лв. 457.18лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
ТРАНСФЕРНА ПОМПА Трансферна помпа, предназначена за пренасяне на горива и подобни структурни течности. Помпата е лека и безопасна за използване на батерия. Помпата изпомпва 30 литра в минута с 12 или 24 волта при температури от -40 до 30 градуса УПОТРЕБА 1. Потопете помпата в течност 2. Свържете..
38.95лв.
цена с ДДС
Помпа за дизел потопяема, 24V, 15L/min
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Марка: Kraft & Dele
Преносима помпа за изпомпване на леки течности: дизелово гориво, нафта, течна мазнина. Помпата е потопяема, двигателят й се охлажда от изпомпваната течност. Идеален е за използване в камиони. За използване както в цехови, така и в домашни условия. Възможността за свързване на захранването към акуму..
13.95лв. 18.95лв.
цена с ДДС
Пистолет за гориво с брояч   20-75L/min
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Автоматичният пистолет Kraft&Dele, модел KD10581, се използва за наливане на бензин, дизелово гориво, нафта и петрол. Разполага с електрически брояч, който ви позволява лесно да измервате количеството излята течност. Предимства: - Издръжлив - Голям дебит - Конструкция от алуминиева сплав - Издръжли..
85.95лв. 116.95лв.
цена с ДДС
Помпа електрическа за източване на масло 12V
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Марка: Kraft & Dele
Преносима самозасмукваща помпа за изпомпване на леки течности като дизелово гориво. Помпата е потопяема, двигателят й се охлажда от изпомпваната течност. Перфектен за използване в камиони. За употреба както в работилници, така и у дома. Възможността за свързване на захранване към автомобилен акумула..
14.95лв. 19.95лв.
цена с ДДС
Помпа електрическа  с пистолет и разходомер 40L/MIN 600W/230V/50HZ
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -41 %
Марка: OPTIPARTS
* Дебит: 40л/минута * Мощност: 600W * Напрежение: 220V..
296.96лв. 506.85лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Дебит: 60л/минута * Мощност: 600W * Напрежение: 220V..
410.63лв.
цена с ДДС
Пистолет за гориво автоматичен, 0-60l/min
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -28 %
Марка: Kraft & Dele
Автоматичният пистолет се използва за наливане на бензин, дизелово гориво, мазут, суров нефт. Характеризира се с висок дебит, дълъг експлоатационен живот и висока издръжливост...
49.95лв. 68.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 15 от 15 (1 страници)

Производители