Меню
Your Cart

Огледала за камиони

За осигуряването на максимална сигурност както за самия водач, така и за останалите участници в пътното движение, страничните огледала за камиони са задължителни. От къде произлизат и какви са изискванията за използването им? Какви видове има в раздела на онлайн магазин СФК Трак и защо да купите от нас?

Откъде произлизат огледалата за камиони

Средствата за обратно виждане започват да се използват през 1911 г., когато автомобил трябва да участва в състезание в Индианаполис. Преди това, водачите са носели със себе си преносими механизми във вид на джобни огледала. С течение на времето, наред с вътрешните през 50-те години са се появили и външните видове. Те се поставят по едно откъм водача и откъм пътника.

Какво е предназначението им

Използването им не е случайно, не е и за красота, както и за оглеждане на състоянието на лицето. Тези допълнения са необходими в леките и товарни автомобили за повишаване на безопасността на пътя. Тяхното основно предназначение е подобряване на видимостта при движение напред или назад. Позволяват следенето на обстановката при извършване на пътни маневри, обръщане, завиване, избягване на нещо, за предотвратяване на удар и т.н.

Какви са изискванията към огледалата за камиони

Тези допълнителни елементи са съставени предимно от корпус с различна форма, отразяваща повърхност, регулиращ височината и посоката механизъм, както и крепежна част. По-съвременните решения имат способността за ръчно или електронно прибиране при паркиране в тесни пространства. Наличието на огледала за обратно виждане е задължително в камионите и автомобилите. 

Особени изисквания е липсата на изкривяване на вида и нюанса на обекта, който се вижда на огледалната част. Рамката и държачът трябва да са достатъчно здрави, за да издържат на определени механични натоварвания. Препоръчително е наличието на възможност за странично сгъване при външен натиск или контакт с предмет. Правилната настройка и позициониране на огледалата за камиони трябва да е така, че да показва цялата площ до хоризонта.

Какви видове има в раздела на сайта

Съвременните предложения на огледала за камиони са разделени на шест класа:

  • I – вътрешни. Поставят се в кабината и рядко се срещат на едрогабаритни коли. По-често ще ги видите в микробуси и автомобили;
  • II и III – външни основни от лявата и дясната страна. Достъпни са на всички видове превозни средства и позволяват по-точното определяне на позицията на ремаркето при заден ход;
  • IV – външни, широкоъгълни, отляво и отдясно. Срещат се в камионите и не са задължителни. Използват се за преодоляване на множеството мъртви зони при високите кабини;
  • V – поставят се от външната страна, от лявата и дясната страна. Позволяват видимост на местоположението на превозното средство спрямо бордюра или средната лента. Те са с изпъкнала повърхност за подобрена видимост;
  • VI – предни външни. Осигуряват панорамен изглед и видимост за контрол на случващото се пред бронята на товарния автомобил. Подходящи са за високи камиони, където водачът от високо ясно трябва да вижда преминаващите пешеходци и каращите колела хора.

В раздела на онлайн магазин SFK-Truck.com ви очакват предимно единични огледала с нагревател за през зимата. Те са предназначени за използване в едрогабаритни превозни средства, но са подходящи и за камиони.

Защо сме предпочитано място за пазаруване

В каталога на сайта са достъпни качествени резервни части и аксесоари на достъпни цени. Всеки клиент се възползва от различни привилегии, като достъп до безплатна консултация с наш експерт, функционална онлайн платформа с нужните възможности за бърз избор, опции за преглед и тест, както и връщане или замяна на една или няколко стоки.

Марка: OPTIPARTS
Универсално огледало за монтаж на тръба...
27.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 100 от 171 (2 страници)

Производители