Меню
Your Cart

Стойки за резервни гуми на товарни автомобили

Едно от често срещаните неудобства, относно осигуряването на необходимото оборудване при пътуване, е съхранението на резервните гуми. При тежкотоварните камиони и тирове, отделенията са разположени външно на шасито, което води до опасност от откачване при по-рязка маневра. Стойката е добър избор за допълнителен атрибут, прикрепен към шасито. По този начин, ще бъдете винаги подготвени за извънредни ситуации на пътя. Необходимостта от такъв вид подпора придава и добро разпределение на тежестта. Удобството и практичността на този уред, ще ви осигурят по-добра експлоатация и сигурност на превозното средство.

Как се използват стойките?

При продължително шофиране, е задължително да разполагате с поне две допълнителни гуми, особено ако управлявате тир или малък камион. За разлика от колите, тежките камиони имат по-обемиста и продълговата база, като това осигурява допълнителна част за прикрепване на стойката за резервни колела. За джипове и по-големи коли, закрепването се осъществява с помощта на спомагателни инструменти. Здравото закрепване е от особено важно значение, за да се избегне откачане на допълнителните компоненти при шофирате.

За какви автомобили са подходящи?

Много от тежкотоварните превозни средства са оборудвани с различни отделения за съхраняване на резервни части и допълнителни инструменти, необходими за оптимална поддръжка. Тъй като гумите трябва да бъдат на достъпно място, в случай на необходимост, е задължително водачът на превозното средство да може лесно да достигне до тях и да ги откачи от стойката. При тировете е необходимо да сте запознати с процеса по разкачване на колелата, ако е наложителна смяна. При леките коли, повечето резервни колела се разполагат или в багажника или около задната външна част на шасито.

Видове стойки за резервни гуми

СФК Трак разполага с най-различни модели за прикрепване на вашите гуми към товарни автомобили. Ето някои от тях:

  • поцинковани с крепежни елементи — използват се както за ремаркета, така и за полуремаркета, като се монтират изключително лесно;

  • без крепежни елементи — имат специално KTL покритие и разполагат с дръжки за по-голямо удобство;

  • комплекти — съдържат всички необходими елементи и инструменти за монтаж и прикрепване на резервното колело към превозното средство.

В категорията може да намерите модели стойки за съхранение на различен брой гуми, с различен брой дръжки, както и нужните аксесоари за тях, спрямо спецификите на вашия товарен автомобил.

Предимства на стойките за резервни гуми

С тяхна помощ, може да сте сигурни, че винаги имате възможност за подмяна, при необходимост от такава. Продължителните пътувания и смяната на климата, ако шофирате тежкотоварна кола или тир, износват много от консумативите. Затова е препоръчително закрепващите елементи да бъдат добре монтирани, съобразно изискванията. Материалите, от който са изработени стойките, са висококачествени и това ги прави издръжливи на всякакви атмосферни условия. При повечето модели на леките коли, гумите са разположени във вътрешната част и крепежните детайли не са особено приложими, но при тировете и камионите, са силно препоръчителни.

Защо да изберете SFK-Truck.com?

В нашия онлайн магазин може да откриете най-разнообразни резервни части и консумативи за всякакви видове автомобили, на достъпни цени. Имате възможност да избирате от марки като OPTIPARTS и Takler, които са считани за едни от най-добрите на пазара. Ако не сте сигурни кой е правилният артикул за вашето превозно средство, винаги може да се съветвате с екипа на СФК Трак, дори и след направената покупка. Осигурете си необходимото спокойствие при шофиране, с няколко клика.

Марка: OPTIPARTS
Универсална конструкция, подходяща за повечето ремаркета и полуремаркета; Метална поцинкована конструкция; Лесен монтаж;..
296.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
Универсална конструкция, подходяща за повечето ремаркета и полуремаркета; Метална поцинкована конструкция; Лесен монтаж;..
471.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)

Производители