Меню
Your Cart

Дневни светлини

Съвременните товарни и леки автомобили са с фабрични дневни светлини, наричани още DRL. В по-старите МПС те липсват, но е възможен допълнителният им монтаж. Какво представляват и защо са необходими? Какви ще откриете раздела на онлайн магазин SFK-Truck.com и как да изберете?

Кое прави дневните светлини необходими?

Служат за подобряване разпознаваемостта на превозното средство на пътя. Така, останалите участници в движението по-добре виждат превозното средство, дори и при влошени метеорологични условия и намалена видимост. Могат да са вградени във фаровете или да се монтират допълнително в предвидени за целта места. Сработването им обичайно е автоматично, веднага след стартиране на двигателя. За повишена видимост на превозното средство и допълнителна безопасността на пътя, съвременните дневни светлини са с диодни крушки, чието светлинно сияние е значително по-ярко и в бели цветове.

Защо са задължителни за всяко МПС?

Съгласно закона за движение по пътищата, всяко моторно превозно средство трябва задължително да притежава дневни светлини. Това бе наложено, след като проучвания доказаха, че подобно допълнение значително намалява инцидентите по пътищата. Канадско изследване от 1997 г. е стигнало до заключението, че с наличието на дневни светлини, пътните инциденти са намалели с 5,7%. Подобно проучване в Америка също е установило, че ПТП намаляват със 7% при употреба на допълнително осветление през деня.

Какви са предимствата на ЛЕД дневните светлини?

Употребата им дава някои предимства, като:

  • намаляване натоварването върху електрическата система на камиона, което води и до спад в разхода на гориво;

  • лесни са за монтаж и в SFK-Truck.com цените са евтини;

  • осигуряват ярки бели цветове, които са по-видими, дори и при влошени околни условия;

  • допринасят за подобряване на дизайна и красотата на превозното средство, правейки го по-модерно и приятно за окото.

Какво се взема под внимание при избора?

Когато избирате новите си дневни светлини за камиона, голямо значение има материалът, от който са изработени. Препоръчително е да са метални, за да имат по-дълготраен ресурс, но и пластмасовите са отличен вариант. Типът на крушката е не по-малко важен, но ние твърдо залагаме на специалните диоди, чийто брой може да варира от 4 до 12. За ефективно изпълнение на предназначението си, светлинната температура трябва да е между 4300 и 7000 Келвина.

Важна особеност още са и размерите. Трябва да са идентични на предвиденото място за монтажа. Това ще позволи пълно съвпадение и постигане на най-добра външност. Непременно съобразете волтажа, за да съвпада с този на ел. инсталацията на камиона. Той може да е на 24 волта или друг.

Какви могат да се намерят в раздела на СФК Трак?

В категорията на сайта ви очакват качествени дневни светлини с разнообразие от брой светодиоди в един корпус. Най-популярни са моделите с 9 диода. Имате възможност за избор от видове на 12 волта или 33 волта. Можете да пазарувате дневни светлини по конкретни марки камиони, създавайки най-добър екстериор и цялостен дизайн на превозното средство.

Защо пазаруването в SFK-Truck.com е удоволствие?

Освен голямото разнообразие от модели, при нас има различни изгодни предложения, от които да изберете най-подходящите според нуждите ви. Ние работим само с оторизираните от специализираните брандове дилъри, което гарантира високото качество на продуктите и достъпните цени. Всеки наш клиент е с привилегията да се възползва от безплатна професионална консултация и бърза доставка.

Светлини дневни диодни 12V
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -20 %
Марка: PHILIPS
..
255.30лв. 318.09лв.
цена с ДДС
Марка: FRISTOM
Лампата FT-030 е произведена на базата на електролуминисцентни светлинни източници на LED, което успява да постигне висока енергийна ефективност със запазване на луминисцентните си параметри до 100 000 работни часа. Отговаря на всички законови разпоредби, включени в ECE-R87: интензитет на реф..
55.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)

Производители