Меню
Your Cart

Дрегери

С настъпване на празниците или след среднощен купон сутринта се налага да шофирате, но не знаете дали можете да го направите и няма ли да ви спрат за проверка? Дрегерите са устройствата, които могат да са ви от полза. Идентични се използват и от служителите на КАТ при проверка на водачите за наличие на алкохол в кръвта.

Кога намират приложение дрегерите за алкохол?

Принципът на действие е като този при алкотестерите, в основата на които стои вграден сензор за анализиране на издишания въздух. Въз основа на изчислените данни се извеждат и съответните резултати.

Дрегерите намират приложение при необходимост от тестване за наличие на алкохол в кръвта. Тези устройства се продават в онлайн магазин SFK-Truck.com свободно и са предпочитани от грижещите се за своята сигурност и безопасност хора, след употреба на алкохолни напитки. Използват се за превантивна проверка, преди сядане зад волана. По този начин водачът се чувства спокоен и уверен, че дори и да бъде спрян от пътните служби, в кръвта му липсва наличие на интоксикация или тя е в законовите норми.

Какви видове дрегери има в раздела на СФК Трак?

В зависимост от начина на измерване и отчитане, дрегерите в сайта са два вида:

  • за еднократна употреба (химически) – съдържа химическо вещество, променящо цвета си при наличие на алкохол в издишания въздух. Калибровката е за 0,5 промила, което е допустимата стойност в страната;

  • дигитален (електрически) – представлява миниатюрно електронно устройство, чийто чувствителен сензор се намира в горната му част и е без мундщук. Притежава цифров дисплей и издава звук при наличие на алкохолни пари в дъха. Резултатът е моментален, а размерите компактни, което позволява неговото носене навсякъде.

Как се прави проверка за алкохол с дрегер?

Химическите дрегери за еднократна употреба нямат изисквания за поддръжка и могат да се използват при широк температурен диапазон ( от -20 до +40 °C). Липсват особени изисквания относно съхранението и не бива дълго време да се излагат на директна топлина и светлина. Използването е елементарно и изисква дълбоко издишване в тестовата тръбичка, на която има скала за отчитане степента на алкохолната наситеност. За точни резултати е необходимо да се изчака 2 минути след издишването.

При електрическите дрегери за многократна употреба е необходимо включването на устройството и когато е в режим на готовност, просто да издишате струя въздух към сензора и да изчакате резултатите. Съществуват любителски варианти, без мундщук. Необходимо е издишването да е в близост до сензора. При професионалните и тези на КАТ е предвиден мундщук за подаване на издишания въздух. Те отчитат значително по-точно, тъй като няма разсейване и смесване с околния въздух.

Какво е това промили?

Показанието от 1 промил означава, че един литър човешка кръв съдържа 1 мл чист алкохол. Важно е да знаете, че в кръвоносната система на един човек, който дори не пие алкохол, винаги има минимална алкохолна концентрация. Това е следствие от прием на определени лекарства, консумация на банани, портокали, шоколади и дори сандвичи с колбаси. Дрегерите са толкова чувствителни, че дори улавят и подобно насищане.

За да получите качествени продукти, които със сигурност отчитат точно и са добре калибрирани, трябва да пазарувате от проверени търговци, работещи само с качествени и нови маркови стоки. При нас ще откриете разнообразие от авточасти за камиони, товарни автомобили, бусове и леки коли. Алкотестерите в СФК Трак се предлагат на отлични цени, а периодичните промоции ги правят още по-изгодни и предпочитани. За допълнителна помощ, потърсете ни по един от посочените на сайта начини.

Дрегер химически за еднократна употреба
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -17 %
Марка: Intertruck
Наличието на два броя дрегери е задължително условие за превоз на товари на територията на Франция. Дрегерът е за еднократна употреба и има срок на годност...
4.95лв. 5.95лв.
цена с ДДС
Ключодържател дрегер
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: ALL Ride
Тестер за алкохол (дрегер) * Работи с 2 батерии AAA/LR3 ( не са включени) * Зелен цвят: 0,00%-0,02% * Жълт цвят: 0,02%-0,05% * Червен цвят: >0,05%..
7.95лв. 10.95лв.
цена с ДДС
Дигитален дрегер
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Марка: Lampa
* цифров диспелй * Звуков сигнал при наличие на алкохол в дъха * Моментален резултат..
26.95лв. 35.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)

Производители