Меню
Your Cart

Помпи за масло

Често в различни ситуации се налага източване на двигателно или хидравлично масло от варели или при смяна, за което специалните помпи са отлично решение. Те спестяват време и позволяват по-прецизното дозиране на източената течност. Какви разновидности се предлагат в онлайн магазин SFK-Truck.com и техните особености?

Какви са предимствата от използването на помпи за масло

  • лесно използване – за привеждане на устройството в работно състояние е необходимо спазването на препоръките на производителя за монтаж и употреба;
  • отлична надеждност и дълготрайност – при активна употреба, преносимите помпи за масло не губят свойствата си, дори и след години на експлоатация;
  • достъпни цени – в зависимост от вида, тези устройства са по джоба на всеки българин, а дълготрайността им оправдава вложените средства за покупката;
  • надеждна работа при всякакви условия – тези ръчни устройства за изсмукване на течна смазка от варел или друг съд са надеждни помощници при всякакви условия: дъжд, сняг, студ и пек;
  • универсалност – могат да се използват почти навсякъде и по всяко време, независимо от условията.

Принципът на работа на помпите за масло е доста елементарен и прост. При работата им се образува вакуум в пространството на варела и при включване на двигателя се засмуква поток от течността.

Кои са популярните и предпочитани видове

Отделните разновидности на помпи за масло са най-различни, но сред предпочитаните в раздела на онлайн магазина са ръчните решения. Те са бюджетни и работят безотказно, дори и в случай на липса на електроподаване. Базирани са на механично задвижване и се монтират директно на капака на варела. Оборудвани са с чучур и лост за ръчно помпане. Подходящи са при необходимост от изпомпване на малко количество смазка.

Електрическите помпи изискват електрозахранване и са отлично средство за бързо източване на големи количества масло. Подобни устройства се захранват на 12V или на 220V при стационарните промишлени решения.

Пневматичните помпи за масло са устройства за прецизно дозиране на течността, тъй като при изваждане на пистолета имат способността самостоятелно да спират работа. Обикновено са изработени от поцинкована стомана, а корпусът от месинг.

Какви съвети за правилен избор дават от СФК Трак

За да изпълнява точното си предназначение новата помпа за масло, трябва да се обърне внимание на някои особености при избора. От SFK-Truck.com съветват да изберете моделите от поцинкована стомана. Те са малко по-скъпи, но и изключително издръжливи, дори и при интензивна употреба. Не се препоръчва покупката на евтините пластмасови решения, които не след дълго се разпадат под въздействието на химикалите в смазочните течности.

Производителността на уреда е другата важна особеност при избора. Колкото по-производително е устройството, толкова е по-скъпо. Няма смисъл да купувате модел с капацитет 100 литра в минута, при положение че ще изпомпвате 200 литра на ден. Ето защо е важно предварителното определяне на подходящия според нуждите ви капацитет.

За малки обеми на източване е препоръчително да се насочите към ръчните или пневматични решения. Но при необходимост от работа с големи обеми, електрическите са отличен избор.

Ако на мястото на използване липсва електроподаване, то трябва да заложите на ръчните решения или тези на батерии.

Защо да купите от SFK-Truck.com

В каталога на сайта ви очаква огромно разнообразие от нови и качествени резервни части и аксесоари за камиони и други видове товарни автомобили. При нас клиентът получава отлично и бързо безплатно обслужване, както и изгодни потребителски условия. Сред предпочитаните са възможността за връщане или смяна на закупените продукти, както и тяхното тестване преди плащане.

Помпа за масло ръчна за варел , 16-18 L/min
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -23 %
Марка: OPTIPARTS
* Ръчна помпа * Материал: Алуминии * Скорост 16-18 литра в минута * Едно движение на лоста  0,3литра * Височина 45-90 см..
49.40лв. 64.10лв.
цена с ДДС
Помпа за масло 12V, 120W, к-кт с маркучи и скоби
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Марка: Kraft & Dele
Преносимата дизел/керосинова помпа KRAFT&DELE модел KD1173 се захранва от 12V DC, така че може да се използва, когато няма достъп до основния източник на захранване или сгъстен въздух. Благодарение на отличните си свойства, самозасмукващата дизел/керосин помпа може да се използва в промиш..
27.95лв. 37.95лв.
цена с ДДС
Помпа за масло пневматична за измукване на масло, осн. резервоар 80 L, малък резервоар 10 L,  Работно налягане 8-10 Pa
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Работно налягане: 8-10PA Капацитет малък резервоар: 10л Капацитет основен резервоар: 80л Течности: машинно масло, смазка за скорости Скорост на събиране 0.8л/мин Скорост на събиране 1.6л/мин 6 смукателни сонди (2 метални, 4 гъвкави)..
406.95лв. 557.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Ръчна помпа * Материал: Алуминии * Скорост 16-18 литра в минута * Едно движение на лоста  0,3литра * Височина 45-90 см..
48.95лв.
цена с ДДС
Помпа за масло ръчна за варел , 16 L/min
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Помпа KRAFT&DELE KD1447 е вид преносима помпа. Перфектната и лесна за използване помпа за изпразване на варели, може да изпомпва различни некорозионни течности. Отличен инструмент за фермери и собственици на автосервизи. Помпата е предназначена за изпомпване на дизел, бензин, двигателно масло,..
44.95лв. 61.95лв.
цена с ДДС
Марка: Kraft & Dele
Преносим самозасмукваща помпа от полската марка KRAFT&DELE за изпомпване на леки течности: дизелово гориво, нафта, течно масло. Помпата е потопяема, двигателят й се охлажда от изпомпваната течност. Перфектен за използване в камиони. За употреба както в работилници, така и у дома. Възможността за ..
Цена при запитване
Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)

Производители