Меню
Your Cart

Отвертки

 

Работата с резбови крепежни елементи е позната както на домашните майстори, така и на професионалните. Отвертките са едни от най-използваните и разпространени инструменти за работа с винтове. Без значение дали в домашната работилница, в гаража или в работата, винаги ще бъдат от полза. Приложение намират в ръцете на мъжете и жените, на юношите и възрастните. Какви ще откриете в онлайн магазина на СФК Трак и как да изберете правилните размери?

Приложение на отвертките

Представляват ръчни инструменти за завиване или отвиване на резбови крепежни елементи, като винтове за дърво и за метал. Имат дълга стоманена, тънка и цилиндрична основа, в единия край на която е поставена гумирана дръжка за удобен захват. От другата страна има сплескана глава във вид на острие. Съществуват и други разновидности на формата, за които ще стане дума по-долу.

Отвертката се използва в разнообразие от различни дейности, но основно при монтажа и демонтажа на мебели, поддръжката на автомобили, мотори и велосипеди. Често срещани са и в бита, при ремонта на различна техника, компютри и електроника. Използват се при професионалните електрически, монтажни и контактни дейности. 

Ръчните отвертки са препоръчителни за използване в случаите, когато не става дума за продължителна работа в индустриален мащаб. Предимно намират приложение при завъртане на няколко винта или при тяхното отвъртане. Продължителната целодневна работа с подобен инструмент би довело до сериозни болки в китката на ръката.

Какви типове отвертки има спрямо формите

Най-общо се делят на:

  • кръстати – работната част е конусовидна и с четири еднакви ръба във вид на кръст. От тук идва и наименованието за кръстата отвертка (или кръстачка). За да има съвместимост, трябва и главата на крепежния елемент да е идентична. Тук точките на контакт са двойно повече;

  • звезда – формата на накрайника е във вид на шестлъчева звезда. Тези инструменти са доста специализирани, тъй като винтове с подобна глава се използват в мобилните телефони и друго електронно оборудване;

  • прави – нейният връх е сплескан и има формата на плоско острие. Предназначени са за завиване или развиване на винтове, използвани за прости връзки между две плоскости (дървени рафтове, панти и други подобни). Широко използвани са в ежедневието.

Съществуват още десетки видове форми, но тези са най-разпространените и предпочитани видове.

Правилен подбор

За да е ефективна работата с отвертката, освен правилния подбор на формата спрямо тази на винта, трябва да се избере и точният размер. Ако е по-голям или по-малък, контактът между двете няма да е пълен и ще се стигне до мъчителни опити за завъртане на винта. Върху етикетите на отвертките ще срещнете обозначения като PH3x150 mm. Символите PH подсказват, че върхът е кръстообразен, а цифрите са размерите. 3 – това е номерът, характеризиращ диаметъра на крепежния елемент, за който е предназначена отвертката. 150 мм е дължината на инструмента.

Защо да предпочетете SFK-Truck.com

В раздела на сайта ще откриете надеждни и маркови модели с различни ръкохватки за максимално удобство при работа. При нас се предлагат и цели комплекти от различни размери и дизайни. Изработени са от качествени материали и са с максимална дълготрайност. Тук още ви очакват множество отделни аксесоари и други резервни части на отлични цени.

Регулярно клиентите ни се възползват от преференциални оферти, получават безплатно обслужване от нашите специалисти и имат възможността за тестване на продукта преди неговото плащане. Можете още да върнете или подмените покупката при нужда. Ние оказваме пълно съдействие в подобни случаи. Складовите наличности са локални, което гарантира максимално бързи доставки.

Отвертка часовникарски к-т 11 бр.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -34 %
Отвертка с тресчотка к-т 31 ч.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Марка: BOLTER
..
11.95лв. 15.95лв.
цена с ДДС
Отвертка с накрайници 6 части
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Отвертка плоска 5х75мм.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -34 %
Марка: TOOLS
..
3.95лв. 5.95лв.
цена с ДДС
Отвертка кръстата 5х100мм.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -34 %
Марка: TOOLS
..
3.95лв. 5.95лв.
цена с ДДС
Комплект отвертки усилени 7 бр в кутия
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -28 %
Марка: Kraft & Dele
Комплект ключарски отвертки 7 бр. Валът минава през дръжката, завършва с шестоъгълен водач за подпомагане с ключ. Шестоъгълно сечение на дръжката и ствола. * Високо качество * Материал: CrV, върхове допълнително закалени * Магнетизирани накрайници * Неплъзгаща се дръжка за безопасна работа..
20.95лв. 28.95лв.
цена с ДДС
Комплект отвертки 6 части
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -29 %
Марка: Kraft & Dele
Комплект удърни отвертки от 6 бр. Валът минава през дръжката, завършва с шестоъгълен драйвер за завъртане с ключ. Шестоъгълно напречно сечение на дръжката и вала. 3 бр отвертки Phillips: PH1 (4 мм) x75 мм PH1 (5 мм) x75 мм PH2 (6 мм) x100 мм 3 бр плоски отвертки: 4x75 мм 5x125 мм ..
14.95лв. 20.95лв.
цена с ДДС
Комплект отвертки 32 бр в пластмасов куфар
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Марка: Kraft & Dele
Комплект отвертки и битове ще е полезне във всеки гараж или работилница. Включеният калъф улеснява съхранението на отвертките. Използването на висококачествени материали при производството на отвертки и битове удължава техния експлоатационен живот. Комплектът се състои от 32 елемента. СЪСТАВ НА КО..
22.95лв. 30.95лв.
цена с ДДС
Комплект  отвертки 39 бр със стойка
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Включената стойка улеснява съхранението на всичките 39 броя различни отвертки. Използването на висококачествени материали при производството на отвертки и битове удължава техния експлоатационен живот. Подходящ за всеки един гараж или работилница...
42.95лв. 58.95лв.
цена с ДДС
Отвертка ударна с винтове 13бр.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Ударна отвертка комплект битове модел KD1448 на Kraft & Dele може да се използва във всеки гараж или работилница. Използването на висококачествени материали при производството на битовете удължава живота им. Комплектът се състои от 13 елемента. Целият комплект е опакован в солидна и удобна кутия. Му..
15.95лв. 21.95лв.
цена с ДДС
Комплект отвертки 6 части
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -29 %
Марка: Kraft & Dele
Използването на висококачествени материали при производството на отвертки удължава живота им. Комплектът се състои от 6 елемента: * 3 плоски отвертки (3.0x75, 5.5x100, 6.5x150mm) * 3 кръстосани отвертки (PH0x75, PH1x100, PH2x150mm)..
14.95лв. 20.95лв.
цена с ДДС
Комплект отвертка с накрайници 53 бр.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Комплектът битове KD10909 от Kraft & Dele ще работи във всеки гараж или работилница. Използването на висококачествени материали при производството на битовете удължава техния експлоатационен живот. Комплектът се състои от 53 елемента...
24.95лв. 33.95лв.
цена с ДДС
Комплект  отвертки 8 бр (SL 4-6, PH 1-3, PZ 1-2)
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Комплектът отвертки е изработен от висококачествени материали, включително хром-ванадиева стомана, накрайниците са с покритие, което предпазва от корозия, а върховете на битовете са допълнително магнетизирани, което позволява стабилно захващане на главата на винта. Дръжката е изработена от пл..
15.95лв. 21.95лв.
цена с ДДС
Комплект инструменти отвертки, шестограми
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Марка: Kraft & Dele
Комплект отвертки и битове може да се използва във всеки гараж или работилница. Включената стойка улеснява съхранението на отвертки. Използването на висококачествени материали при производството на отвертки и битове удължава техния експлоатационен живот. Комплектът се състои от 122 елемента...
63.95лв. 86.97лв.
цена с ДДС
Комплект отвертки прецизни 25 бр в кожен калъф Комплект отвертки прецизни 25 бр в кожен калъф - 2
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Комплект отвертки и битове ще са полезни във всеки гараж или работилница. Използването на висококачествени материали при производството удължава техния експлоатационен живот. Комплектът се състои от 25 елемента. Многофункционалният инструмент е незаменим във всяка работилница и при дребни ремонти в ..
7.95лв. 10.95лв.
цена с ДДС
Комплект отвертки прецизни 110 бр в пластмасова кутия Комплект отвертки прецизни 110 бр в пластмасова кутия - 2
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Комплект отвертки и битове ще са полезни във всеки гараж или работилница. Използването на висококачествени материали при производството удължава техния експлоатационен живот. Комплектът се състои от 110 елемента. Целият комплект е опакован в солидна и удобна кутия. Мултифункционалният инструмент Kra..
18.95лв. 25.95лв.
цена с ДДС
Комплект oтвертки 4 бр къси
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -15 %
Марка: Kraft & Dele
Комплектът отвертки KD10910 от Kraft&Dele ще е полезен във всеки гараж или работилница. Използването на висококачествени материали при производството на отвертките удължава техния експлоатационен живот. Комплектът се състои от 4 елемента...
5.95лв. 6.99лв.
цена с ДДС
Комплект отвертки 10 части
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Комплектът включва две изолирани отвертки (1 шлицова, 1 кръстосана). Използването на висококачествени материали при производството на отвертки удължава живота им. Комплектът се състои от 10 елемента. - 4 плоски отвертки (3.0x75, 5.5x75, 4.0x75, 6.5x100mm) - 4 кръста (PH0x75, PH1x75, PH1x100, PH2..
15.95лв. 21.95лв.
цена с ДДС
Комплект  отвертки 8 бр в куфарче (SL 5-8, PH 1-3)
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Марка: Kraft & Dele
Тип: плоски и кръстосани отвертки с магнит Материал: CrV стомана, устойчива пластмаса + гума Брой отвертки: 8 Дължина на отвертката: 38 мм, 75 мм, 100 мм, 150 мм Тегло: 0,925 кг Размери на корпуса: 225х305х43 мм SL6 * 38 мм SL5 * 75 мм SL6 * 100 мм SL8 * 150 мм кръстати: PH2 (3,5-5..
18.95лв. 25.95лв.
цена с ДДС
Комплект  отвертки 6 бр (4, 5, 6, PH 1-2)
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Марка: Kraft & Dele
Комплектът отвертки е изработен от висококачествени материали, включително хром-ванадиева стомана, накрайниците са с покритие, което предпазва от корозия, а върховете на битовете са допълнително магнетизирани, което позволява стабилно захващане на главата на винта. Дръжката е изработена от пла..
13.95лв. 18.95лв.
цена с ДДС
Отвертка за вентили
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -0 %
Марка: OPTIPARTS
..
2.95лв. 2.95лв.
цена с ДДС
Отвертка с батерия и зарядно 3.6V/ 1.3Ah + битове 4Nm
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -32 %
Марка: Kraft & Dele
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ НА ПРОДУКТА Марка: KRAFT&DELE Модел: KD1574 Тип на устройството: отвертка и бормашина Захранване: батерия Капацитет на батерията: 1300 mAh Време за зареждане: 3-5 часа Максимален въртящ момент: 4Nm Номинално напрежение: 3.6V Скорост на въртене: 180 об/мин Иновативен уред, изра..
46.95лв. 68.95лв.
цена с ДДС
Отвертка с батерия и зарядно 12V/ 2x1.3Ah  16Nm 1100 об. / Мин
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -32 %
Марка: Kraft & Dele
Тип на устройството: отвертка и бормашина Захранване: Li-Ion 12V батерия Капацитет на батерията: 1300 Ah Брой предавки: 2 Брой обороти: 0-350 RPM(I), 0-1100 RPM(II) Максимален въртящ момент: 16Nm Регулиране на въртящия момент: 17+1 Обхват на захващане: 10 мм Регулиране на скоростта: ляво/дясно Тегло..
90.95лв. 133.95лв.
цена с ДДС
Марка: Kraft & Dele
Комплектът отвертки е изработен от висококачествени материали. Накрайниците са с покритие за защита от корозия. Дръжката е изработена от пластмаса и покрита с гумено покритие, което гарантира сигурен захват в ръката. Състав на комплекта: 2.5x75MM, 3.0x100MM, 4x100MM, 5x125MM, 6x100MM, 8x175MM, PZ0x7..
Цена при запитване
Отвертка  с батерия и зарядно 3.6V/ 1.3Ah 4Nm
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -32 %
Марка: Kraft & Dele
Модел: KD1575 Тип на устройството: отвертка и бормашина Захранване: батерия Капацитет на батерията: 1300 mAh Време за зареждане: 3-5 часа Максимален въртящ момент: 4Nm Номинално напрежение: 3.6V Скорост на въртене: 180 об/мин Иновативен уред, изработен от най-висококачествени материали по най-новит..
38.95лв. 56.95лв.
цена с ДДС
Отвертка  с батерия и зарядно + аксесоари 3.6V/ 1.3Ah180 об/мин 4Nm
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -32 %
Марка: Kraft & Dele
Тип на устройството: отвертка и бормашина Захранване: батерия Капацитет на батерията: 1300 mAh Време за зареждане: 3-5 часа Максимален въртящ момент: 4Nm Номинално напрежение: 3.6V Скорост на въртене: 180 об/мин Отвертка Kraft&Dele модел KD1577 с превключвател за движение напред/назад. Иновативен у..
50.95лв. 74.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 37 от 37 (1 страници)

Производители