Меню
Your Cart

Сигнални конуси

Има много средства за ограждане, които се използват по пътищата, пистите и паркингите. Конусите са едни от тях. Най-често ще ги видите при отбелязване на местата за паркиране, при злополуки и т.н. В тази статия ще разгледаме какви видове се предлагат в раздела на онлайн магазин СФК Трак, ще изброим техните особености и предимства.

Какво е предназначението на пътните конуси?

Обичайно са боядисани в ярко оранжево, което силно ги отличава на фона на черната асфалтова настилка и са видими отдалеч. За да се отличават и през нощта са оборудвани допълнително с една, две или три сигнални светлоотразителни ленти. Във вътрешността си са кухи, което ги прави леки и удобни за сваляне, носене и преместване. Изработват се от гъвкав и устойчив на чупене материал (поливинилхлорид), който устоява на променливите метеорологични условия: дъжд, сняг, пек и студ.

Конусите са често използвани за частично или пълно отклоняване на трафика от определен пътен участък или за маркиране на временно забранена за преминаване зона. Намират приложение при нужда от пътна сигнализация, отбелязване на специални места или гаражни зони, срещу които не бива да се спира и паркира, за осигуряване безопасността на работниците и т.н.

Какви ще видите в категорията на онлайн магазин СФК Трак?

Съвременните конуси се отличават, на първо място, по своята височина и в раздела на сайта ще откриете 300 мм и 500 мм модели. Те могат да са с една, две или три светлоотразителни ленти, което зависи и от височината им. По-ниските са с по-малко ивици.

От гледна точка на материала за направата им, те са твърди и меки. Последните, при удар с кола се огъват и бързо възприемат предишната си форма. Не нараняват купето на автомобила и се използват при учебни цели. Твърдите конуси са уязвимите на удари видове и са приложими при необходимост от маркиране на дадена зона.

Какви са предимствата на пътните конуси?

Въпреки че на пръв поглед тези аксесоари нямат кой знае какви преимущества, все пак могат да са много полезни в описаните по-горе случаи, тъй като са:

  • с малко, почти незначително тегло – поради лекия и устойчив за направата им материал, те са мобилни и лесни за транспортиране;

  • с отлична видимост при здрач и в мъгла, както и при слаба светлина – ярко оранжевият им цвят и допълнителните ивици ги правят ясно разпознаваеми след насрещното им осветяване с фаровете;

  • огромен избор от размери за различни нужди – дава гъвкавост на купувача да направи своя избор спрямо възникналата потребност;

  • дълъг експлоатационен период – използваният за направата на пътните конуси поливинилхлорид е изключително устойчив материал, който е дълготраен, дори и при различни природни метеорологични условия;

  • устойчив на избледняване и протриване цвят – нюансът няма да избледнее, дори и след години на употреба и излагане на различни агресивни околни условия;

  • лесни са за съхранение и обслужване – необходимо е да стоят на сухо и тъмно място, където да липсват наблизо източници на топлина и огън, горива, масла и други.

В кои случаи са подходящи за използване?

Намират приложение в разнообразие от събития и пътни ситуации. Най-често могат да се видят в случаите, когато протича ремонт на пътя и се изисква отбелязване на мястото, през което не може да се преминава. При злополука също се срещат, тъй като е нужно отцепването на съответния участък до извозването на пострадалите коли.

Конусите още се използват при необходимост от предупреждаване за навлизане в опасен участък и за отбелязване границите на местата за паркиране, за концертни и други събития.

За да получите нови и качествени маркови конуси и други авточасти за товарни автомобили, камиони, бусове и коли на отлични цени, направете своя избор на SFK-Truck.com. При нас получавате пълноценни технически съвети относно избора, поддръжката, пазаруването и смяната на продукти при нужда. Възползвайте се само при нас от бързи доставки, периодични промоции, тест и преглед преди плащане, продължителна гаранция и още куп изгодни условия.

Марка: BICMA
* Светлоотразителен * Височина: 30 см ..
26.95лв.
цена с ДДС
Марка: BICMA
..
8.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

Производители