Меню
Your Cart

Такаламити

Поддръжката на превозните средства е изключително важна, особено ако сте зависими в ежедневието си от тях. Именно затова трябва да сте запознати с вътрешното устройство, най-вече ако сте професионален шофьор и често пътувате далеч. 

За добрата експлоатация съществуват най-различни уреди, принадлежности и аксесоари, които може да се употребяват дори и от водачите на леки коли. Едни от тях са такаламитите. Те представляват инструменти, подпомагащи смазването на определени вътрешни и външни елементи при тежкотоварни автомобили, леки коли и други.

От какво се състоят такаламитите?

Пневматичните модели функционират със сгъстен въздух и се захранват с помощта на въздушен компресор. Разполагат също и с практична ръкохватка, както и с мек спусък, правейки ги лесни за употреба. Конструкцията им е напълно метална и имат пълнител за грес. Пълнителят разполага със специализирана избутваща система, която изтласква греста към дулото на пистолета. 

Препоръчително е при по-студените месеци да използвате уреда по-рядко. Меката връзка на устройството позволява да се използва и при трудно достъпните места на превозното средство. Практичността на уреда осигурява оптимална работа както за начинаещи, така и за напреднали.

За какви товарни автомобили са подходящи?

Практичният размер и теглото на такаламитите ги прави универсални за много тежкотоварни коли, както и за индустриални машини. Уредът влиза в употреба както при по-големите автомобили, така и при автобусите. Прилага се и при смазване на камиони и бусове. 

Също така, такаламитите са чудесен избор и при смазване на леки коли и мотори. Доста от частите на различни промишлени тежкотоварни камиони и багери също се смазват с помощта на такъв вид специализирани пистолети. Ергономичната дръжка и лесната употреба позволяват удобен вариант за работа.

Видове такаламити в СФК Трак

В СФК Трак предлагаме разнообразни модели за качествено гресиране на отделните елементи на превозното средство. Ето какви видове може да намерите в сайта:

  • ръчни — може да се използват както директно с гресова смес, така и с патрон;

  • пневматични — използват се за равномерно нанасяне на греса по всякакви повърхности;

  • комбинирани — комплект от двата варианта, подходящ за различни видове елементи за смазване.

При много от продуктите ще намерите описание с характеристиките, както и препоръки за употребата им. Такаламитите са с високо качество и имат доказана издръжливост при правилно използване.

Предимства на такаламитите

Това пособие за поддръжка на превозното средство предоставя удобен начин за удължаване на експлоатационния живот. Повечето такаламити разполагат с дръжка за практичност, при нанасяне на грес върху повредената част по вътрешната част или шасито. Накрайниците са изработени от гъвкав или твърд материал, в зависимост от това къде ще поставяте греста. 

Съществува и опция, чрез която да прикрепите уреда към компресор с налягане или да употребявате само пистолета, при смазване на други елементи от колата. Използват се и за почистване на оборудване и други машини в промишлената индустрия.

Защо да изберете SFK-Truck.com?

Товарните камиони се нуждаят от правилна експлоатация, поради хилядите километри, които изминават годишно. В онлайн магазин СФК Трак ще откриете най-разнообразни видове аксесоари за превозното средство, осигуряващи оптимална и дълготрайна поддръжка. 

При нас имате избор от марки като OPTIPARTS и Kraft&Dele, които са едни от доказалите се на пазара, съобразно качество и цена. Може да се сдобиете с някои от артикулите на специално цени, затова следете промоционалните ни предложения. Осигурете си удобство, дори когато сте зад волана.

Марка: OPTIPARTS
* Може да се използва патрон с грес, както и директно да се сипва грес в такаламита * Обем 0,4 литра * В комплект с мек и твърд накрайник за гресиране * Удобна дръжка  ..
28.98лв.
цена с ДДС
Такаламит  400cc
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -28 %
Марка: Kraft & Dele
Ръчен пистолет за грес Вместимост: 400 см³ Налягане: 31 MPa Дължина на маркуча: 25 см Тегло с опаковката: 1,1 кг Пистолетът за смазка е устройство, използвано за смазване под високо налягане на механични елементи като валове, щифтове, лагери, съединения и др. Той е идеално подходящ за тежка промишл..
12.95лв. 17.95лв.
цена с ДДС
Марка: Force
Такаламит Force за работа с една ръка е с вместимост 400 см³. Подходящо за автосервизи, работилници, производства и други...
55.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
Технически данни: * Вместимост 400мл * Обща дължина 410 [mm] * Диаметър на тръбата 49 [mm] * Препоръчително работно налягане: 6,2 [bar] * Изходящо налягане 250 [bar] * Тегло 1,88 [kg]..
82.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)

Производители