Меню
Your Cart

Хидравлични крикове

Ремонтите по автомобила или товарните коли в много случаи не може да преминат без употребата на хидравлични крикове. Служат за лесното и бързо повдигане на превозното средство до удобното за поправка ниво. Въпреки идентичното предназначение на тези прибори, днес се предлагат различни видове и правилният избор е ключов.

За какво се използват хидравличните крикове?

Представлява преносимо механично устройство, позволяващо безпроблемното повдигане на много тежки товари от няколко тона. Принципът им на работа се базира на устройство, задвижвано от минерално масло, предаващо натиска към бутало, с което се извършва и подемността. Това прави хидравличния крик подходящ при необходимост от ремонт на тежкотоварни камиони, леки коли и бусове. Често се срещат в специализираните сервизи, по време на товарни операции, в домашни условия и в багажниците на много автомобили, при необходимост от ремонтни дейности на пътя.

Използват се при повреда на окачването, при смяна и слагане на гуми, както и при извършване на редица други ремонти: смяна на лагер главина, маншони, ръчна спирачка, накладки, дискове, преден и заден мост и много други.

Как работят хидравличните крикове?

Както стана ясно, в основата им стои специално масло, намиращо се в резервоар с голям цилиндричен канал. При задействане на помпата се създава голямо налягане върху течността, което се предава на подвижното бутало в цилиндъра. Вследствие на това, единственият изход за разширение е изместването му нагоре, с което става и повдигането на поставения товар (достигащ до 200 тона). Тъй като маслото в резервоара няма способността да се свива, повдигнатата кола или камион стоят доста устойчиво, като на твърда основа.

Кои са често предпочитаните в СФК Трак видове?

Въпреки че хидравличните крикове имат едно предназначение, сред тях се предлага разнообразие от видове:

  • пневматични „балонни“ – притежават дръжка или лост за помпане и са с товароподемност от 2 до 5 тона. Използвани са при употреба на камиони, коли и друга техника;

  • бутилкови хидравлични крикове – имат формата на бутилка и товароподемност от 2 до 30 тона. Отличават се с компактните си размери и позволяват плавно повдигане и сваляне. Намират приложение в случаи на нужда от вертикална подемност;

  • еднобутални и двубутални – за увеличаване на товароносимостта, в конструкцията на вторите са предвидени две бутала и са предпочитани при тежка многотонна техника.

Какво трябва да знаем при избора на подходящ?

При подбор на подемници е важно да се обърне внимание на товароносимостта, която определя максималната маса за повдигане. Това зависи от обема на работната камера и якостните характеристики на устройството.

Другият параметър е минималната поддържана височина, позволяваща поставяне на хидравличния крик под повърхността за повдигане. Ако имате автомобил с нисък просвет, бутилковият подемник няма да е подходящ, поради високия си дизайн.

Защо са най-масово използваните?

Хидравличните крикове осигуряват голяма ефективност, когато става дума за повдигане на тежки товари. За работата си изискват прилагането на малка физическа сила и предоставят плавно движение нагоре и надолу. От подобен инструмент можете да очаквате висока степен на якост и устойчива на износване метална структура.

При необходимост от нови и качествени хидравлични крикове на атрактивни цени, разгледайте раздела на онлайн магазин SFK-Truck.com. Тук ви очакват описаните по-горе видове и техните предимства. Правим регулярни промоции и при нужда от помощ в избора, поръчките или замяната на продукт, свържете се с нас. Операторите от отдел клиентска поддръжка са на линия през работните дни и са готови за съдействие.

Brand: OPTIPARTS
* Висока база * Капацитет:  12 тона * Мин. височина 210 мм * Височина на повдигане: 125 мм * Максимална височина: 395мм * Тегло: 7 кг..
89.95лв.
цена с ДДС
Brand: OPTIPARTS
* Висока база * Капацитет:  20 тона * Мин. височина 235 мм * Височина на повдигане: 145 мм * Тегло: 11,5 кг..
104.95лв.
цена с ДДС
Brand: OPTIPARTS
* Капацитет:  32 тона * Мин. височина 280 мм * Височина на повдигане: 180 мм * Максимална височина: 405 мм * Тегло: 18 кг..
143.95лв.
цена с ДДС
Brand: OPTIPARTS
* Товароносимост 22 тона * Минимална височина: 245мм * Максимална височина на повдигане: 536мм * С изпускателен клапан за лесно регулиране на височината * Kомплект с накрайници за повдигане..
745.95лв.
цена с ДДС
КРИК ХИДРАВЛИЧЕН 16Т/19.00CM НИСКА БАЗА
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -38 %
Brand: OPTIPARTS
* Капацитет 16 тона * Мин.височина: 195 мм * Височина на повдигане: 140 мм * Регулируема височина: 60 мм * Максимална височина: 425 мм * Тегло: 8 кг..
69.95лв. 112.96лв.
цена с ДДС
КРИК ХИДРАВЛИЧЕН 20Т/19.00CM, НИСКА БАЗА
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -44 %
Brand: OPTIPARTS
* Ниска база * Капацитет:  20 тона * Мин. височина 190 мм * Височина на повдигане: 95 мм * Тегло: 9 кг..
84.95лв. 150.95лв.
цена с ДДС
Крик хидравличен 3T, диапазон на повдигане: 85-385мм
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Brand: Kraft & Dele
Хидравличният крик е предназначен за повдигане на автомобили на височина от 85 мм до 385 мм. Изработен от твърди материали, осигуряващи дълъг живот и издръжливост. Колелцата позволяват лесно движение под колата. Максимална товароподемност: 3 000 кг Диапазон на повдигане: 85-385 мм Информация: нисъ..
149.95лв. 204.95лв.
цена с ДДС
Brand: OPTIPARTS
* Капацитет:  50 тона * Мин. височина 285 мм * Височина на повдигане: 180 мм * Максимална височина: 465 мм * Тегло: 23 кг..
188.95лв.
цена с ДДС
Brand: Kraft & Dele
2.5T крик от Kraft & Dele е предназначен за повдигане на автомобили или микробуси на височина от 90 мм до 340 мм, изработени от твърди материали, гарантиращи дълъг живот и издръжливост. Колелата позволяват лесно придвижване под автомобила. Изключително здрава конструкция...
Цена при запитване
Показва 1 до 11 от 11 (1 страници)

Производители

Подкатегории