Меню
Your Cart

Тасове за камиони

Малко хора се замислят над предназначението на тасовете върху джантите на камионите, колите и товарните автомобили. Повечето от тях са на мнение, че единствената цел на поставянето им е декоративната част. Нека видим дали това е точно така и имат ли и друго предимство? От какви материали се изработват и какви се предлагат в онлайн магазина на SFK-Truck.com?

Какво е предназначението на тасовете за камиони

От гледна точка на предназначението, тези допълнения към джантите на леките и товарни автомобили, автобусите и ремаркетата имат на първо място декоративен характер. Тяхното наличие прави превозното средство по-елегантно, стилно и отличаващо се от аналозите си. Придават завършеност на външния вид и по-привлекателна визия.

Основното предназначение на тасовете за камиони е защитата. Тези превозни средства са подложени на големи натоварвания и влияния на околната среда: вятър, дъжд, пек, студ, прах и мръсотия. Всички те значително ускоряват износването на метала, а предпазните аксесоари във вид на декоративни капаци защитават от прякото влияние на атмосферните условия. Тасовете не осигуряват 100% защита на джантите, но практиката е доказала, че могат да удвоят експлоатационния им живот.

Най-важните особености е повишението на антикорозионната защита, предотвратяването на увреждане на метала и елиминирането на появяващи се участъци с ръжда. По този начин, джантите остават непокътнати по-продължително време, с което се увеличава и периодът за тяхната експлоатация.

Използването на тасове в камионите прави отвъртането и завъртането на болтовете за сваляне на джантите по-лесно. 

Има ли значение използваният за производството им материал

Един от отличаващите особености на различните видове тасове за камиони е използваният за производството им материал. Разнообразието в тази посока не е особено голямо: 

  • алуминиеви – отличаващи се с повишена лекота и достъпна цена аксесоари. Имат отлична визия и са устойчиви на ръжда и други корозионни процеси. Лесни са за монтиране и осигуряват надеждна защита срещу атмосферните влияния;
  • пластмасови – с хромирано или никелирано покритие, създаващо впечатление за изработка от метал. Те са лъскави и с огледално покритие, за създаване на най-добро впечатление. Това са възможно най-леките варианти и са устойчиви на вода, сняг, прах, слънце и малки камъчета. Не са практично решение, тъй като след време хромираното покритие се лющи и пластмасата се вижда;
  • неръждаема стомана – тези тасове за камиони са най-търсените и надеждни решения, тъй като са здрави, не ръждясват и могат да останат непокътнати дълги години наред. Те са най-тежките варианти, но не са никаква пречка за камионите и останалите видове тежкотоварни автомобили. По-скъпите решения са, но това е оправдано от тяхната издръжливост, надеждност и дълготрайност.

Какви ще срещнете в СФК Трак

В раздела на онлайн магазина са достъпни оригинални и качествени леви и десни тасове за камиони с троен захват, осигуряващ надеждно фиксиране върху джантата на превозното средство. Ние работим само с доказаните брандове на отрасловия пазар и гарантираме високото качество на достъпните стоки.

Защо хората пазаруват от SFK-Truck.com

Ние сме онлайн магазин, който е с дългогодишно присъствие на пазара и до момента се е доказал като лоялен и коректен търговец, предлагащ нови, качествени и маркови оригинални тасове за камиони на отлични цени. Ние сме специализиран виртуален обект за продажба на резервни части за коли и товарни автомобили. Нашите клиенти се възползват от безплатна консултация, опции за връщане или подмяна при грешен избор. Често правим промоции и предлагаме по-изгодни и евтини оферти, от които се възползват както новите, така и старите клиенти.

Марка: OPTIPARTS
* Подходящ зa камион Скания * Хромирано покритие * Троен захват..
74.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Подходящ зa камион Ивеко * Хромирано покритие * Троен захват..
81.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Подходящ зa камион Рено * Хромирано покритие * Троен захват..
74.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Подходящ зa камион Волво * Хромирано покритие * Троен захват..
76.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Подходящ зa камион ДАФ * Хромирано покритие * Троен захват..
81.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Подходящ зa камион Мерцедес * Хромирано покритие * Троен захват..
74.95лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Подходящ зa камион МАН * Хромирано покритие * Троен захват..
81.95лв.
цена с ДДС
Тас за алуминиеви джанти
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -30 %
Марка: FRONTLINE
Тас за алуминиеви джанти от неръждаема стомана. Подходящ за камион, автобус и ремарке...
29.95лв. 42.95лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 12 от 12 (1 страници)

Производители