Меню
Your Cart

Капачки за резервоари

Наличието на замърсявания и попадането на различни по размери твърди и меки частици в състава на горивото в резервоара може да доведе до запушване на горивния филтър и горивопроводите. За да предотвратите подобно явление е необходимо да използвате специална капачка. Защо това е нужно и какви са особеностите на този аксесоар? Какви се предлагат в категорията от продукти на онлайн магазин SFK-Truck.com?

Защо не може без капачките за резервоар?

Това не е просто тапа за гърловината на резервоара, която го защитава от попадане на мръсотия отвън. Тя е важна част от горивната система на съвременния товарен или лек автомобил и изпълнява редица функции. Конструкцията на капачката за резервоара зависи, на първо място, от диаметъра на отвора и дали резбата е външна или вътрешна. Значение още има и използваният за направата на този аксесоар материал. Важно е той да издържа на агресивните изпарения и да е пожаробезопасен.

Каква е ролята им и защо са толкова важни?

Много водачи смятат, че съскането при входящ въздух след отваряне на капачката за резервоара е неизправност, но грешат. Тези допълнения имат клапан, представляващ част от пасивната система за възстановяване на бензиновите пари. Тя е необходима за повишаване нивото на безопасност от възникване на пожари. Предизвиква вакуум във вътрешността на резервоара и спомага за натрупването на горивни пари. При влизането на въздух след отваряне на капачката намалява вероятността от възникване на експлозия или пожар.

Съвременните капачки за резервоар не позволяват изпаренията на горивото да излязат в атмосферата. Притежават вграден клапан, който регулира разширението и свиването на въздуха, вследствие на околните температурни промени. Допринасят и за втечняването на горивните пари, което елиминира загубите им в атмосферата.

Какви разновидности има в раздела на СФК Трак?

От гледна точка на начина за завъртане, капачките за резервоари са предимно с резба и с байонет. Последният представлява механизъм за завъртане под определен малък ъгъл. Използват се в автоцистерните и тракторите. Тези с резба ще ги видите в повечето превозни средства, в камионите и автомобилите под марките MAN, DAF, Scania, Мерцедес, Ивеко и други.

Моделите с резба са с вътрешна и външна. В първия случай, тя се намира във вътрешността на цилиндричната повърхност, а във втория – обратното. Предлагат се и модели с ключ, които позволяват тяхното заключване и предпазване от неправомерно източване на горивото. Това още действа и против забравяне на капачката на бензиностанцията при по-разсеяните водачи, тъй като нейното заключване и отключване е с ключа за стартиране на двигателя.

Какви са тънкостите при избора?

В раздела на онлайн магазина са достъпни различни видове капачки за резервоари и понякога правилният избор затруднява много начинаещи водачи. Важно е да съблюдават някои особености, като: 

  • видът на закрепване – трябва ли да има ключ или ще разчитате само на резбово фиксиране;

  • диаметърът на резбата и нейната стъпка трябва да съответстват на тази в гърловината;

  • наличието на клапан, чието предназначение беше описано по-горе;

  • с ключ ли да бъде или без него?

Вече за никой не представлява трудност да направи своя избор, тъй като клиентите на SFK-Truck.com получават безплатна техническа помощ от специалист, време за тестване и при необходимост за връщане или замяна на закупените резервни части. Ние предлагаме нови и качествени универсални и специфични аксесоари и авточасти за товарни автомобили на отлични цени.

Онлайн магазинът ни е изключително функционален, лесен за навигация и поръчки, а умната търсачка и подходящо структурираният интерфейс ще ви помогнат да направите най-добрия и правилен избор, според нуждите.

Капачка резервоар горивен Ф80 с ключалка и 2 ключа
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -24 %
Капачка резервоар горивен Ф80 с ключалка и 2 ключа
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Капачка резервоар горивен Ф80 с ключалка и 2 ключа
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -27 %
Капачка резервоар горивен Ф80 с ключалка и 2 ключа
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -25 %
Капачка резервоар горивен Ф60 с ключалка и 2 ключа
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -28 %
Марка: Febi
Размер - Ø 80mm Подходяща за почти всички камиони: MAN, Mercedes, DAF..
Цена при запитване
Марка: Febi
Подходящ за почти всички камиони: Volvo, Renault     Размер - Ø 80mm               Захваща се изключително плътно Комплект с  2 ключа..
Цена при запитване
Марка: Lema
Пластмасова капачка за горивен резервоар Подходящи за камиони: Scania Комплект с два ключа Скрит патрон с капаче..
Цена при запитване
Капачка резервоар горивен Ф80, Mercedes, Daf, MAN
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -19 %
Марка: OPTIPARTS
* Пластмасова капачка комплект с два ключа * Горно заключване * Подходяща за MAN, DAF, Mercedes, Iveco..
14.35лв. 17.65лв.
цена с ДДС
Марка: Febi
* Пластмасова капачка комплект с два ключа * Горно заключване * Подходяща за Scania..
17.65лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 13 от 13 (1 страници)

Производители