Меню
Your Cart

Добавки

Много хора смятат добавките за дизелово гориво и масло за излишни, а други ги предпочитат, поради техните предимства, които осигуряват. По-долу ще разгледаме особеностите им, кои да изберете и как да ги използвате? Какво е антигел, неговото предназначение и как да удължите времето за запушване на филтъра?

За какво служат добавките за дизел и масло?

Представлява химически активно вещество с хомогенна консистенция или комплекс от такива продукти, които се добавят към горивото. Така се придават необходимите качества за по-ефективно запалване и изгаряне. Добавките за дизел и масло още служат за увеличаване на цетановото число на горивото, което подобрява запалителните му свойства и намалява времето за това. Минимизират загубите между впръскванията от дюзите и началото на горенето.

Подходящите присадки за дизел и масло още подобряват смазочните свойства и елиминират значението, дали използвате биодизел или стандартен дизел. Подобни препарати подобряват почистващите свойства и осигуряват допълнителна протекция срещу образуване на корозия. Повишават устойчивостта на дизела в студеното време и предотвратява неговата кристализация.

Подобни продукти се използват като при наливане на нискокачествено гориво, така и при постоянно следене на характеристиките.

Какви добавки за дизел и масло се предлагат в СФК Трак?

Съществуват най-различни продукти, предназначени за почистване на филтри от прахови частици и сажди, дюзи, радиатори. Други служат за допълнителна защита от износване, ръждясване и за размразяване. По този начин се постига удължаване експлоатационния живот на агрегата, почиства се цялата горивна система и се намалява амортизацията на отделните елементи от механизма. Подобрява се цялостното представяне на автомобила и неговите характеристики.

Добавките за масло и дизел обичайно са разделени на два вида: 

  • за регулярна употреба – служат за почистване, защита и уплътняване при теч на масло и други;

  • за „спешен случай“ – само при употреба на нискокачествени горива.

Трябва ли да се използват добавки при дизеловите двигатели?

Въпреки постоянното подобряване на агрегатите с дизел, горивният процес при тях е по-мръсен и отделянето на сажди е по-интензивно. Това води до по-бързото запушване на дюзите и влошаване на впръскването,както и до намаляване на работните характеристики. За да се забави процесът, препоръките са за употреба на специални добавки за масло и гориво.

За какво служи антигелът?

Представлява допълнение, предотвратяващо замръзване на нафтата, поради нейната повишена чувствителност. С понижаването на околните температури през зимата се образуват твърди частици и вискозността на течността се увеличава. Това запушва горивните филтри и затруднява нормалната циркулация през системата. С падането още на температурите се стига и до пълно замръзване.

За да се предотврати това, често собствениците на дизелови агрегати използват депресорни препарати, спомагащи за сваляне на границата на замръзване и забавяне образуването на утайки в нафтата.

Кога се използват добавки за филтър за твърди частици ДПФ?

Както споменахме, замърсяването в дизеловите двигатели е по-интензивно, което с пълна сила важи и за натрупването на твърди частици по горивния филтър. Така се ускорява неговото запушване и се налага по-скорошна смяна. За да се намали този ефект, допълнителните присадки са отличен метод за предотвратяване повишението на разхода, ускоряване на изгарянето на саждите и подобряване функционирането на автомобила.

Предлаганите в раздела на онлайн магазин SFK-Truck.com продукти се отличават с повишено качество и достъпни цени. Предлагаме стоки за камиони, товарни автомобили, леки коли и други.

Добавка спиране теч в радиатор прахова -StopLeak 18.5гр.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -0 %
Добавка спиране теч в радиатор 400ml.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -0 %
Марка: K2
* Предпазва от корозия * Спира малки течове в охладителната система * Подходяща за всички видове антифриз * Бързо действие..
3.95лв. 3.95лв.
цена с ДДС
Добавка за почистване на дюзи за дизел 50ml.
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -1 %
Добавка за почистване на дизелова система 50ml
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -20 %
Почистващ препарат за SCR системи
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -23 %
Активно вещество за решаване на проблема с блокиране на инжекторите и останалите комоненти на SCR системата, поради кристализация на уреята! Специално разработена формула почиства замърсените инжектори и SCR катализатори. Предотвратява загуба на производителност и дори отказ на двигателя. Пре..
236.95лв. 308.03лв.
цена с ДДС
Марка: OPTIPARTS
* Високоактивните частици от препарата действат като катализатор и подпомагат изгарянето на сажди по време на работа на двигателя * Целият процес на почистване на филтъра за твърди частици е много прост и отнема около час и не изисква специализирани инструменти или оборудване. * Цената на смяната на..
60.95лв.
цена с ДДС
Добавка DIESEL INJECTOR CLEANER 300ml
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -30 %
Използва се за почистване на: * Инжекторите и разпръсквачите от нагара * Почиства горивната система от отлагания,    като ги разтваря в процеса на изгарянето    и ги елиминира. Подобрява работата на двигателя. Успокоява го на празен ход. Спира черния дим излизащ от стари и нови двигатели, или заред..
8.65лв. 12.35лв.
цена с ДДС
Добавка VEKO DIESEL COMMON RAIL/CETANE+ 300ml
СПЕЦИАЛНА ЦЕНА -26 %
Подходящо дизелови горивни системи с директно впръскване работещи при много високо налягане: * с турбини * без турбини * common rail системи * HDI * CDI * TDI * TDCI * помпа-дюзи Поддържа и почиства горивната система. Съдържанието на опаковката е достатъчно за 60 л дизелово гориво. Препоръчително ..
7.65лв. 10.35лв.
цена с ДДС
Показва 1 до 13 от 13 (1 страници)

Производители